Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Όλοι Στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο Την Πέμπτη 28/1 Στην Αθήνα // 13:00 Στα Προπύλαια

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

Στους δρόμους σπάνε οι προκλητικές απαγορεύσεις των διαδηλώσεων από κυβέρνηση και αστυνομία!

Σε ανακοίνωση του ο σύλλογος ΠΕ «Έλλη Αλεξίου» προκηρύσσει 1-4 ώρες στάση εργασίας για να διευκολύνει τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο και σημειώνει χαρακτηριστικά:

Η κυβέρνηση και το υπ. παιδείας άνοιξαν τα σχολεία, χωρίς κανένα μέτρο εδώ και 10 μήνες για την ασφαλή λειτουργία τους. Εμπαίζουν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αφού αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν τα αιτήματα, που από την πρώτη στιγμή εκπαιδευτικοί μαθητές και γονείς διατύπωσαν και διεκδίκησαν δυναμικά μέσα από πολύμορφες κινητοποιήσεις.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται με κυβερνητική ευθύνη δεν γίνεται ανεκτή από την εκπαιδευτική κοινότητα. Συνιστά εγκληματική αμέλεια της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Οδηγεί άμεσα στον κίνδυνο να έχουμε ένα δεύτερο, για φέτος, και τρίτο συνολικά, κλείσιμο των σχολείων, στο άμεσο μέλλον, με όλες τις τραγικές, παιδαγωγικά και ψυχοσυναισθηματικά, συνέπειες για τη γενιά μαθητών που βρίσκονται σήμερα στα σχολεία. Η κυβέρνηση ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα για να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά με ασφάλεια και υγιεινή για όλους!

Την ίδια στιγμή που δεν πήραν κανένα μέτρο, εδώ και τόσους μήνες, για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, επιταχύνουν τον αντιεκπαιδευτικό σχεδιασμό τους. Το ΥΠΑIΘ βρίσκει τη «χρυσή ευκαιρία» να διαλύσει ότι απέμεινε όρθιο από τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών! Αφού θέσπισε τις τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών σε μία νύχτα, αφού πέρασε τη διάταξη για πρόσληψη αναπληρωτών από τον εκάστοτε Διευθυντή Εκπαίδευσης στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, τώρα φέρνει και απολύσεις, με αποφάσεις διευθυντών. Όλα τα παραπάνω είναι στόχοι της έκθεσης Πισσαρίδη για την Εκπαίδευση, όπου μεθοδεύεται μεγαλύτερη αυτονομία των σχολικών μονάδων και περαιτέρω αύξηση της ευελιξίας των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο. Ήρθε η ώρα να ορθώσουμε ανάστημα! Να μην κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας! Να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα και μόρφωση αντίστοιχη του 21ου αιώνα για τους μαθητές μας!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω lockdown και πανδημίας, φέρνει ένα ακόμα αντιεκπαιδευτικό νόμο, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την Εκπαίδευση την άνοιξη, την ψήφιση του νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση τον Δεκέμβρη. Στο ν/σ με τον τίτλο: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση, την αστυνομοκρατία και την καταστολή μέσα στα πανεπιστήμια, επιχειρώντας να καταστείλει κάθε προσπάθεια οργανωμένης διεκδίκησης από το φοιτητικό κίνημα για επαρκή χρηματοδότηση, μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, σύγχρονες υποδομές, αλλά και κάθε διαμαρτυρία για τις συνθήκες ζωής αυτών και των οικογενειών τους. Όποιοι αγωνίζονται θα αντιμετωπίζονται με αυταρχισμό, πειθαρχικά μέτρα μέχρι και διαγραφή. ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ/ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ, όπως και όλα όσα έχει εξαγγείλει (αξιολόγηση, νέος τρόπος διορισμών, έκθεση Πισσαρίδη κ.α.).

Με όπλο τις συλλογικές αποφάσεις, όπως την κοινή δήλωση των 77 ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ ενάντια στην αξιολόγηση δυναμώνουμε τον αγώνα μας.

Θα μείνει στα χαρτιά! Δε θα περάσει η σιγή νεκροταφείου!

  • ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ, που οξύνει τους ταξικούς φραγμούς στην εισαγωγή στα ΑΕΙ και εντείνει την καταστολή και την αστυνομοκρατία!
  • ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, που αυξάνει το ωράριο των Νηπιαγωγών .
  • ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ένωση Γονέων Περιστερίου πήρε αγωνιστική απόφαση και καλεί στη συγκέντρωση:

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου καλεί τους Συλλόγους Γονέων να συμμετάσχουν την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στη 1.00 στα Προπύλαια

Για να ενώσουμε την φωνή μας μαζί με εκπαιδευτικούς, μαθητές και φοιτητές διεκδικώντας την Παιδεία που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας και όχι αυτή που μας ετοιμάζει η κυβέρνηση, φέρνοντας εν μέσω πανδημίας το ένα αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο μετά το άλλο και χωρίς να παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ασφαλές και με όρους υγιεινής άνοιγμα των σχολείων.

Απαιτούμε:

  • Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα με στόχο τα 15μελή τμήματα, απαραίτητο όρο όχι μόνο για την αντιμετώπισης της μετάδοσης του ιου, αλλά και για την κάλυψη των κενών που έχουν προκύψει από την «τηλεκπαιδευση»
  • Πρόσληψη του απαιτούμενου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού που να εξασφαλίζει την απαραίτητη ενισχυτική διδασκαλία και καθαριότητα – απολύμανση των σχολικών χώρων.
  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές
  • Καμία αλλαγή στους όρους διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων εν μέσω σχολικής χρονιάς
  • Να καταργηθεί η Τράπεζα θεμάτων, που ιδίως φέτος με τα κενά της «τηλεκπαίδευσης», θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο την ανισοτιμία στην μόρφωση μεταξύ των μαθητών
  • Καμία αξιολόγηση μαθητών και σχολικών μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου