Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Εκδήλωση Της ΑΑ Αθήνας Την Κυριακή Για Τον Λόφο Στρέφη

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα θα συμβάλλει στους αγώνες των κατοίκων ενάντια στο ξεπούλημα του Λόφου Στρέφη με όλες τις δυνάμεις της.

Πρώτος σταθμός η εκδήλωση-κύκλος συζήτησης που διοργανώνει την Κυριακή 31/1, στις 8.30 μ.μ.

Ομιλητ(ρι)ες: 

Ντίνα Ρέππα (δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα)
Κώστας Βουρεκάς (αρχιτέκτονας-πολεοδόμος, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ)
Κατερίνα Μάτσα (ψυχίατρος, μέλος του δικτύου κοινωνικών ιατρείων, μέλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα)
Κική Μένου (κάτοικος Εξαρχείων, μέλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα)


Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από την σελίδα της δημοτικής κίνησης στο facebook.

   Αναλυτικά, το δελτίο τύπου για την εκδήλωση της Κυριακής έχεις ως εξής:


Σε μια προκλητική απόφαση προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο Αθήνας στη συνεδρίασή του στις 18/1, σχετικά με τον λόφο του Στρέφη. Με ψήφους της παράταξης Μπακογιάννη, της παράταξης Βουλγαράκη, ενός συμβούλου του Π. Γερουλάνου και ενός συμβούλου της ΧΑ, προχώρησε σε φωτογραφική παραχώρηση κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην ιδιωτική εταιρεία real estate PRODEA Investments και μάλιστα δια μέσου της παραπλανητικής συμμετοχής στο πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου».  

Είναι απολύτως φανερό ότι, για την εταιρεία αυτή, η επιλογή για παρεμβάσεις στον λόφο αποτελεί επένδυση με χρήματα των δημοτών για την κατασκευή του συνολικού έργου, που στοχεύει σε μεγάλα κέρδη από την εκμετάλλευση ακινήτων στη γύρω περιοχή.

Ο λόφος του Στρέφη είναι ένας πνεύμονας πρασίνου και κοινωνικής ζωής του κέντρου της πόλης, που χρειάζεται συντήρηση. Τελευταία φορά που έγιναν σχετικά έργα ήταν το 1980. Το πράσινο συντηρείται ελάχιστα, ενώ η καθαριότητα του χώρου από τον δήμο είναι ελλιπέστατη.

Ο λόφος φροντίζεται από τους κατοίκους της περιοχής, που ασχολούνται ενεργά με τη διαχείριση του πρασίνου και την καθαριότητα του.

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα θα συμβάλλουμε στους αγώνες τους με όλες μας τις δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου