Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Ανοίγουν Τα Σχολεία Και Τους Παιδικούς Σταθμούς Χωρίς Μέτρα Προστασίας!

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας  αλλά και ο Δήμος μας είχαν όλο το χρόνο στη διάθεσή τους, όχι μόνο το δίμηνο Νοέμβρη – Δεκέμβρη, αλλά τους 10 μήνες που βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία, ώστε να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα και να δημιουργήσουν όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία.

Ο σύλλογος δασκάλων στο Περιστέρι, «Έλλη Αλεξίου», χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωση του:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνουν για τρίτη φορά το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο εδώ και 10 μήνες για την ασφαλή λειτουργία τους.

Για μια ακόμα φορά εμπαίζουν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αφού αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν έστω και ένα από τα αιτήματα, που από την πρώτη στιγμή τα σωματεία, τα μαθητικά συμβούλια και οι φορείς των γονιών διατύπωσαν και διεκδίκησαν δυναμικά μέσα από πολύμορφες κινητοποιήσεις.

Η κατάσταση που διαμορφώνει η Κυβέρνηση με αυτή την απόφασή της δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την εκπαιδευτική κοινότητα. Συνιστά εγκληματική αμέλεια της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Οδηγεί άμεσα στον κίνδυνο να έχουμε ένα δεύτερο, για φέτος, και τρίτο συνολικά, κλείσιμο των σχολείων, στο άμεσο μέλλον, με όλες τις τραγικές, παιδαγωγικά και ψυχοσυναισθηματικά, συνέπειες για τη γενιά μαθητών που βρίσκονται σήμερα στα σχολεία.

Όλα δείχνουν ότι θα οδηγηθεί σε ναυάγιο, αφού επαναλαμβάνεται η ήδη χρεοκοπημένη συνταγή χωρίς μείωση των μαθητών στις τάξεις, δίχως προσλήψεις εκπαιδευτικών, χωρίς αίθουσες και χώρους που θα στεγάσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς, δίχως μαζικά και δωρεάν τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΧΥΡΩΤΑ απέναντι στην πανδημία, εκθέτοντας ολόκληρη τη σχολική κοινότητα. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε μιλάμε για μια ακόμα χαμένη εκπαιδευτική χρονιά με σοβαρές συνέπειες για την πλειοψηφία των μαθητών.

Η κυβέρνηση ας αφήσει το υποκριτικό ενδιαφέρον για τις επιπτώσεις του κλεισίματος των σχολείων στους μαθητές και ας πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα, που παραμένουν επίκαιρα, για να ανοίξουν τα σχολεία άμεσα με ασφάλεια και υγιεινή για όλους!

Δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει με την υγεία τη δική μας και των μαθητών μας. Όσο η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί τα αιτήματα μας, μαχητικά μπαίνουμε μπροστά να τα διεκδικήσουμε.

  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές τάξεις.
  • Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.
  • Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.
  • Ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμο προσωπικό προκειμένου τα σχολεία να καθαρίζονται σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους.
  • Επιπλέον μέτρα για το αερισμό των αιθουσών. Λιγότερος χρόνος παραμονής στις τάξεις. Αύξηση του χρόνου διαλείμματος.
  • Άδειες στους συναδέλφους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, χωρίς τους περιορισμούς που βάζει η υπουργική απόφαση.
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
  • Αναπροσαρμογή της ύλης για όλες τις τάξεις και να στηριχθούν όλα τα παιδιά με ενισχυτική διδασκαλία .
  • Για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, δεν αρκεί η ανακοίνωση μειωμένης εξεταστέας ύλης. Το ελάχιστο που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να προχωρήσει άμεσα στην απόσυρση των αιφνιδιαστικών αλλαγών στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ.

Το υπουργείο Παιδείας κοροϊδεύει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές με την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων που θα προστατεύουν την υγεία τους. Τα μέτρα του υπουργείου εξαντλούνται στα παγουρίνα, και στις οδηγίες για ανοιγοκλείσιμο των παραθύρων.

Το ΔΣ καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων να συνεδριάσουν, να καταγράψουν τα προβλήματα σε υγειονομικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο και να προωθήσουν στο σωματείο τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

Συνεχίζουμε δυναμικά, μαχητικά και αταλάντευτα τις διεκδικήσεις μας για την ασφαλή και αδιάκοπη λειτουργία της εκπαίδευσης με ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ με όλες τις προϋποθέσεις για την προστασία της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, με ζωντανή εκπαίδευση ως τη μόνη πραγματική εκπαιδευτική διαδικασία.

Στηρίζουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες Συλλόγων – ΕΛΜΕ και Γονιών για:

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας την Πέμπτη 14/1, στις 2μ.μ.

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 15/1, στις 2μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου