Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου : Η Ταξική Αλληλεγγύη Είναι Αδιαπραγμάτευτη!

Οι μέρες των γιορτών στο τέλος αυτής της δύσκολης χρονιάς και την αρχή της νέας, είναι για τους πολλούς, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, μέρες ανεργίας και φτώχειας στην οποία μας καταδικάζει ένα παρακμασμένο σύστημα βαρβαρότητας: ο καπιταλισμός.  

Δισεκατομμύρια σε ολόκληρο τον πλανήτη, οδηγούνται από τους “από πάνω” στην εξαθλίωση και εξεγείρονται ενάντια στους δυνάστες τους. Και στην Ελλάδα, η οργή των από κάτω φουντώνει και γρήγορα θα τους ωθήσει ξανά στο δρόμο. 

 

Σε αυτήν την κρίση, η πάλη για τη ζωή είναι στο επίκεντρο. Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, που εδώ και πάνω από 6 χρόνια παλεύει για το δικαίωμα στην υγεία όλων, ενάντια στην διάλυση της δημόσιας υγείας από το κεφάλαιο και τους ντόπιους υπηρέτες του, δίνει τώρα αλλά και από την αρχή της πανδημίας, τη μάχη της ταξικής αλληλεγγύης, έχοντας απευθύνει κάλεσμα συλλογής τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία διανέμονται σε ανθρώπους που τα χρειάζονται. Δεν είναι φιλανθρωπία, είναι πράξη ταξική, για την στοιχειώδη ανταπόκριση στις ανάγκες της φτωχολογιάς του Ιλίου, περιοχή στην οποία το Κοινωνικό Ιατρείο δραστηριοποιείται, έχοντας την υποστήριξη χιλιάδων εργαζομένων, από το Ίλιον και όχι μόνο. Ήδη τουλάχιστον 50 οικογένειες έχουν λάβει αυτό το υλικό και συνεχίζουμε, καλώντας όλους να φέρουν ότι μπορούν, προκειμένου στις μέρες των γιορτών να μην μείνουν οι εργαζόμενοι  ή άνεργοι, πρόσφυγες ή μετανάστες, συνταξιούχοι ή νέοι που μας απευθύνονται, χωρίς τροφή και άλλα είδη που προσφέρονται για να δώσουν χαρά στα παιδιά και κάθε άνθρωπο.  

Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου 

(Διεύθυνση: Ιδομενέως 32, έναντι ΟΤΕ, 2ος όροφος, Ίλιον. Τηλέφωνο: 6987906622. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου