Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 19 ΙΟΥΝΗ 7Μ.Μ Πλατεία Μπουρναζίου (Περιστέρι)

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΤΡΙΤΗ 19 ΙΟΥΝΗ 7Μ.Μ Πλατεία Μπουρναζίου (Περιστέρι)

STOP ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ
ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ

Καλούν: αντιφασιστικές κινήσεις, συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς, δημοτικές κινήσεις, ΚΕΕΡΦΑ, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η “Ενότητα”.

Μετανάστες καταγγέλλουν ότι δέχονται ρατσιστικές επιθέσεις το τελευταίο διάστημα στην περιοχή του Περιστερίου. Την Κυριακή 13 Μάη ο Μοχάμεντ Γκούμπαζ, ενώ βάδιζε προς το σπίτι του στην γωνία της οδού Σολωμού και Λευκωσίας στο Μπουρνάζι δέχτηκε επίθεση από περίπου δέκα άτομα. Ο ένας πετάχτηκε μπροστά του και τον γρονθοκόπησε, ενώ οι άλλοι άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι και στην πλάτη. Ο μετανάστης πήγε αμέσως στο Αστυνομικό Τμήμα του Περιστερίου που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πέρα και οι αστυνομικοί του είπαν να πάει μόνος του σε νοσοκομείο.

Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο καθώς το τελευταίο διάστημα η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος έχει καταγγελίες και για άλλες επιθέσεις. Οι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης στο Μπουρνάζι δεν έχουν συλληφθεί, παρότι έχει γίνει μήνυση στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας και παρότι υπάρχει βίντεο που καταγράφει την επίθεση από κάμερα ασφαλείας, το οποίο έχει κυκλοφορήσει εδώ και μέρες σε κανάλια και στο διαδίκτυο.

Αν λάβουμε υπόψη μας και την επίθεση που έγινε αυτές τις μέρες στο δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Μπουτάρη από ομάδα φασιστοειδών, καθώς και άλλα περιστατικά καταλαβαίνουμε ότι οι φασίστες επιχειρούν να ξαναβγούν στις γειτονιές.

Επιχειρούν να αξιοποιήσουν την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη εξ αιτίας των ρατσιστικών πολιτικών των κυβερνήσεων και της άγριας λιτότητας για να ξαναβγάλουν τα τάγματα εφόδου στις γειτονιές μας. Την ώρα που εργαζόμενοι δίνουν μάχη για να μην περάσουν τα νέα μνημονιακά μέτρα-σφαγείο για την δήθεν “έξοδο απο τα μνημόνια” που πλασάρει η κυβέρνηση, οι νεοναζί αποπροσανατολίζουν για το ποιος φέρνει τη κρίση και μετατρέπουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους παίζοντας το παιχνίδι των αφεντικών για να διασπάσουν την αντίσταση.

Η κλιμάκωση της εθνικιστικής υστερίας με τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό και τους ανταγωνισμούς με την Τουρκία δίνουν αέρα στα πανιά των νεοναζί δολοφόνων. Πλάι σε αυτά η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε στο προσφυγικό που επιμένει να βάζει περιορισμούς στο δικαίωμα για άσυλο και στοιβάζει τους πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ενώ ψήφισε νόμο που τους αποκλείει στα νησιά.

Στα παραπάνω ήρθε να προστεθεί και η στάση της αστυνομίας και του Τόσκα, όταν στα πρόσφατα πογκρόμ που επιχειρήθηκαν στη Μυτιλήνη από ομάδες φασιστών το μόνο που έκανε ήταν να παρακολουθεί.
Το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα έχει δώσει μεγάλες μάχες. Από την υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία των γειτονιών μας μέχρι την απάντηση σε κάθε ρατσιστική και φασιστική επίθεση.

Η δίκη της Χ.Α συμπλήρωσε 3 χρόνια και υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία για την εγκληματική δράση των νεοναζί δολοφόνων. Για να τους στείλουμε μια και καλή στη φυλακή το αντιφασιστικό κίνημα χρειάζεται να τους απομονώνει κάθε φορά που εμφανίζονται στις γειτονιές μας. Παράλληλα όλοι μαζί θα δώσουμε μαζική κεντρική απάντηση το Σεπτέμβρη στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα με μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας.

Καλούμε τα συνδικάτα,τα δημοτικά συμβούλια και τις κινήσεις, τι συλλογικότητες , όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία του Περιστερίου να δώσει μαζικά παρόν στην αντιφασιστική διαδήλωση που θα γίνει την Τρίτη 19 Ιούνη στην πλατεία Μπουρναζίου.

Την κινητοποίηση καλούν αντιφασιστικές κινήσεις, συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς, δημοτικές κινήσεις, η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η “Ενότητα”.

ΚΕΕΡΦΑ- ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η “Ενότητα”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου