Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα προβλήματα που απασχολούν κυρίως τον Περιστεριώτικο Λαό, ενάντια στο δήμο - επιχείρηση, στην φοροληστεία των δημοτικών τελών, στα έργα βιτρίνας...να προβάλλει το άλλο Περιστέρι που αντιστέκεται που αγωνίζεται για ένα δήμο στην υπηρεσία των αναγκών μας...αλλά και τον αγώνα και τις αντιστάσεις των δημοτών - εργαζομένων στις δυτικές -και όχι μόνο- γειτονιές. Επίσης ενημέρωση για την τρέχουσα επικαιρότητα. Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018

Περιστέρι : Αντίσταση και Δωσίλογοι Περίπατος Ιστορικής Μνήμης Δευτέρα 25 Ιούνη

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου από Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Οι καθεστωτικές δυνάμεις έχουν επιδοθεί σε μια λυσσαλέα εκστρατεία παραχάραξης και απόσβεσης της ιστορικής μνήμης του λαού μας. Ο σκοπός τους είναι προφανής : θέλουν να αποσιωπήσουν και να παραχαράξουν το ηρωικό φρόνημα αντίστασης και αγώνα που είχε δείξει ο λαός μας χθες ώστε να τον κρατούν υποταγμένο σήμερα στο μαύρο μέτωπο κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ - ΝΑΤΟ - μνημονιακών κυβερνήσεων. Μάλιστα εδώ στο Περιστέρι η δημοτική αρχή Παχατουρίδη και η τοπική ΝΔ από χρόνια με διάφορες αφορμές ("ιστορικά" άλμπουμς, βίντεο κλπ) προσπαθούν να μας πείσουν περίπου πως μετά την μικρασιατική καταστροφή και την εγκατάσταση προσφύγων στο Περιστέρι η τοπική ιστορία ξανάρχισε το ... 2002 που πρωτοανέλαβε δήμαρχος ο κ. Παχατουρίδης !

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου παίρνει την πρωτοβουλία να διοργανώσει την Δευτέρα 25 Ιούνη εκδήλωση ιστορικής μνήμης με θέμα "Περιστέρι - Αντίσταση & Δωσίλογοι". Θα περιλαμβάνει Ιστορικό Περίπατο με έναρξη 7μμ στην Πλατεία Δημαρχείου και επίσκεψη σε ιστορικά σημεία του κέντρου της πόλης μας που συνδέονται με τα συσίτια του ΕΑΜ, με την Μάχη της Παλιάς Αγοράς, με την τιμωρία δωσίλογων εγκληματιών αμέσως μετά την Απελευθέρωση. Θα ακολουθήσει στις 8.30 μμ στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (απέναντι από τον ΟΤΕ) ομιλία - προβολή από τον ιστορικό Μενέλαο Χαραλαμπίδη. Στον χώρο θα υπάρχει έκθεση ιστορικής φωτογραφίας.


Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου