Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ // ΤΡΙΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ // 7.00 ΜΜ // ΠΛ. ΜΠΟΥΡΝΑΖΙΟΥ

Σύσκεψη έγινε την Τετάρτη 30 Μάη στο Περιστέρι από αντιφασιστικές κινήσεις, συλλογικότητες και κινήσεις πόλεις, για να συζητηθεί πώς θα απαντήσουμε στις πρόσφατες ρατσιστικές επιθέσεις που έγιναν στην περιοχή του Περιστερίου και των Σεπολίων. Συγκεριμενα, Την Κυριακή 13 Μάη ο Μοχάμεντ Γκούμπαζ ,ενώ βάδιζε προς το σπίτι του στην γωνία της οδού Σολωμού και Λευκωσίας στο Μπουρνάζι δέχτηκε επίθεση από περίπου δέκα άτομα. Ο ένας πετάχτηκε μπροστά του και τον γρονθοκόπησε, ενώ οι άλλοι άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι και στην πλάτη. Ο μετανάστης πήγε αμέσως στο Αστυνομικό Τμήμα του Περιστερίου που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πέρα και οι αστυνομικοί του είπαν να πάει μόνος του σε νοσοκομείο. Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο καθώς το τελευταίο διάστημα η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος έχει καταγγελίες και για άλλες επιθέσεις στην ίδια περιοχή και στην περιοχή των Σεπολίων.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της Πακιστανικής Κοινότητας, ανάμεσα τους ο επικεφαλής της Τζαβέντ Ασλάμ, ο Μοχάμεντ που δέχτηκε την επίθεση στο Μπουρνάζι και ο μετανάστης που χτυπήθηκε πριν λίγες μέρες στη λαϊκή των Αγίων Αναργύρων. Η Πακιστανική κοινότητα μας περιέγραψε τις ρατσιστικές επιθέσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα. Επίσης, μας ενημέρωσε ότι οι δράστες της ρατσιστικής επίθεσης στο Μπουρνάζι δεν έχουν συλληφθεί, παρότι έχει γίνει μήνυση στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας και παρότι υπάρχει βίντεο που καταγράφει την επίθεση από κάμερα ασφαλείας, το οποίο έχει κυκλοφορήσει εδώ και μέρες σε κανάλια και στο διαδίκτυο. Στο τέλος δήλωσε ότι η Πακιστανική Κοινότητα θα συμμετέχει και θα οργανώσει οποιαδήποτε κινητοποίηση αποφασιστεί στην περιοχή.

Το τελευταίο διάστημα φασιστικές επιθέσεις σε μια σειρά από πόλεις δείχνουν ότι οι νεοναζί προσπαθούν να ξαναβγούν από την απομόνωση. Η κλιμάκωση της εθνικιστικής υστερίας με τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό και τους ανταγωνισμούς με την Τουρκία δίνουν αέρα στα πανιά των νεοναζί δολοφόνων. Πλάι σε αυτά η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Ε.Ε στο προσφυγικό που επιμένει να βάζει περιορισμούς στο δικαίωμα για άσυλο και στοιβάζει τους πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των νησιών. Παράλληλα, η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, η πολιτική της λιτότητας δίνει τη δυνατότητα στους φασίστες να προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο για τη φτώχεια στους μετανάστες.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι χρειάζεται να δώσουμε μαζική ενωτική αντιφασιστική απάντηση στις γειτονιές μας. Οργανώνουμε αντιφασιστική διαδήλωση την Τρίτη 19 Ιούνη 7μ.μ που θα ξεκινήσει από την πλατεία Μπουρναζίου και θα φτάσει στο γήπεδο του Τρίτωνα στα Σεπόλια και σας καλούμε να την οργανώσουμε μαζί. Είναι χρέος του κάθε αντιφασίστα, του κάθε δημοκράτη, των εργαζόμενων, των νεολαίων, των γονιών και των εκπαιδευτικών της πόλης μας να προστατέψουμε τις γειτονιές μας από κάθε ρατσιστική επίθεση, να στείλουμε τους ναζί στους υπονόμους, όπου ειναι η θέση τους.

Αντιφασιστικές κινήσεις, συλλογικότητες, κινήσεις πόλεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου