Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Ακόμα Ένας Διαδήλωτης Τραυματίστηκε Από Νέα Πυρά Στο Σιάτλ

Δεύτερο περιστατικό, μέσα σε λιγότερο 48 ώρες, με πυροβολισμούς στην «αυτόνομη ζώνη» που έχουν δημιουργήσει διαδηλωτές σε συνοικία του Σιάτλ, με αποτέλεσμα ένας διαδηλωτής να τραυματιστεί από σφαίρα και να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Η αστυνομία της πόλης ανακοίνωσε ότι ερευνά το χθεσινοβραδινό συμβάν κατά το οποίο «ο ύποπτος ή οι ύποπτοι» διέφυγαν, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε κάποια σύλληψη για τα προηγούμενα θανατηφόρα πυρά κατά τα οποία το Σάββατο ένας 19χρονος έχασε τη ζωή του και άλλος ένας τραυματίστηκε επίσης σοβαρά.


Εδώ και δύο εβδομάδες διαδηλωτές και ακτιβιστές έχουν αποκλείσει το Κάπιτολ Χιλ, αφού εκδίωξαν τους αστυνομικούς από το τοπικό τμήμα, και έχουν δημιουργήσει μια τη ζώνη χωρίς αστυνομία, μετά το κύμα κινητποιήσεων στις ΗΠΑ κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολις.

Σημειώνεται ότι εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες στην περιοχή Γκαρντένα του Λος Άντζελες για να διαμαρτυρηθούν για άλλο περιστατικό με πυροβολισμούς την περασμένη Πέμπτη κατά το οποίο ένας 18χρονος έχασε τη ζωή του.

Δύο Δημοκρατικοί βουλευτές απηύθυναν έκκληση στον γενικό εισαγγελέα της Καλιφόρνιας να διερευνήσει το περιστατικό τονίζοντας την ανάγκη να διεξαχθεί για ανεξάρτητη έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου