Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Μαθήτρια Δημοτικού Λιποθύμησε Από Πείνα

Τις αισθήσεις του έχασε ένα κορίτσι μόλις εννέα ετών, ενώ περίμενε με τη μητέρα του μέσα σε φούρνο της Ρόδου, για να αγοράσουν ψωμί, προκειμένου να κατευνάσουν την πείνα τους.

Πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια με την ξενοδοχοϋπάλληλο μητέρα να είναι άνεργη, καθώς τα ξενοδοχεία είναι κλειστά και ψάχνει για δουλειά, ώστε να μπορέσει να μεγαλώσει τα δίδυμα κορίτσια της.


Ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Θανάσης Σταμούλης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε πως «δεδομένη θεωρείται η παρέμβαση του Σωματείου και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, ενώ και πολλοί σύλλογοι ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωσή της». Σύμφωνα με την εφημερίδα «Η Δημοκρατική», άμεση ήταν η βοήθεια που πρόσφερε ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Αγία Σοφία».

Περιγράφοντας την τραγική κατάσταση των εργαζομένων του κλάδου, ο κ. Σταμούλης είπε πως «πολλοί ξενοδοχοϋπάλληλοι, προσέρχονται στο Εργατικό Κέντρο και πουλάνε τα κοσμήματά τους για να αντιμετωπίσουν τα βασικά έξοδά τους. Έχουν να πληρωθούν από τον Μάρτιο που έλαβαν τα 800 ευρώ, ως δίμηνη ανεργία. Τα ξενοδοχεία δεν λειτουργούν και οι συνάνθρωποι μας είναι μετέωροι».

«Στην ανεργία αυτή τη στιγμή βρίσκονται 40.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι στην περιοχή μας, συμπεριλαμβανομένων και όσων εργάζονται στα εστιατόρια. Τα ξενοδοχεία της Ρόδου, με 20% πληρότητα, ανοίγουν τον άλλο μήνα σε ποσοστό μόλις 15%».

Ο κ. Σταμούλης ζήτησε «να εκδοθεί μια απόφαση που να επιδοτεί όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, μέχρι να ανοίξουν τα ξενοδοχεία στα οποία εργάζονται. Θέλουμε να ανοίξει η πλατφόρμα πρόσληψης ή της αναστολής αυτής όταν γίνεται, για να λαμβάνουμε το επίδομα των 500 ευρώ»».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου