Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Οι «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι» για το Πολυτεχνείο

41 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα μηνύματά του επαναλαμβάνονται δυνατά και επίκαιρα. Οι νεκροί δεν σωπαίνουν! Οι νεκροί μας καλούν!


Το βασικό σύνθημα της εξέγερσης των φοιτητών ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ παραμένει ζωντανό εκφράζοντας στο σήμερα τη φωνή των πολιτών που αντιστέκονται ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και της υποταγής.

Είναι η φωνή όλων εκείνων που συνειδητοποιούν ότι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει στη λύτρωση είναι ο δρόμος του κοινού αγώνα για την ανατροπή.

Είναι η φωνή που ενώνει όλους όσους δεν συμβιβάζονται με τα δεινά που έχει επιβάλλει η λαίλαπα της Συγκυβέρνησης και της Τρόικας που επιμένουν σε αδιέξοδες πολιτικές και οδηγούν την κοινωνία στον όλεθρο.



Το Πολυτεχνείο μας καλεί να παλέψουμε στο σήμερα για:

ΨΩΜΙ όταν παιδιά υποσιτίζονται, άνεργοι αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη για την επιβίωση τη δική τους και των οικογενειών τους.

ΠΑΙΔΕΙΑ όταν το εκπαιδευτικό σύστημα καταποντίζεται, εκπαιδευτικοί απολύονται και μαθητές και φοιτητές θυσιάζονται στο βωμό της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που διαλύει με αλλεπάλληλες επιθέσεις τη Δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ από το ζυγό που έχει επιβάλλει η Μέρκελ και οι υποτακτικοί ντόπιοι τοποτηρητές της πολιτικής της που στερούν το όνειρο από εκατομμύρια ανθρώπους για να υπηρετήσουν πιστά τα συμφέροντα των αγορών και των τραπεζιτών.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συσπειρωθούν γύρω από τις υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου που παλεύουν ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές.

Να ακούσουν την αλάθητη φωνή της συνείδησης τους και να αντισταθούν για την ανατροπή.

Το Πολυτεχνείο φωτίζει το δρόμο των αδικημένων.

Το Πολυτεχνείο γράφει στους τοίχους του σήμερα: ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ και μας οδηγεί.



ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ

Επικεφαλής της Παράταξης «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου