Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Η «Ηγεμονία» Πατούλη Στην ΚΕΔΕ «Ένωσε» Σαράντη-Γκότση-Ιωακειμίδη Στην ΠΕΔΑ!

Απόλυτη επιβεβαίωση της πληροφόρησης και των ρεπορτάζ του Newsta.gr αποτελούν τα όσα ειπώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, σχετικά με τις διαδικασίες εκλογής των προεδρείων σε ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ…!

Όπως αποκαλύφθηκε, λοιπόν, δια στόματος μελών του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, που συμμετέχουν στα συνδικαλιστικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,η συνεργασία Σαράντη-Γκότση-Ιωακειμίδη ή αν θέλετε ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ στην εκλογή προεδρείου της ΠΕΔΑ κατέστη επιτακτική προκειμένου να μην επικρατήσουν κι εκεί, όπως συνέβη στην ΚΕΔΕ, οι δυνάμεις, προσκείμενες στη ΝΔ , με επικεφαλής τον Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη…!


Βαρελάς

Κυρίαρχο ρόλο, εξάλλου, σε αυτή τη συμμαχία ομολογήθηκε πως έπαιξε η «ηγεμονική» στάση που τήρησε ο νέος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης κατά τη συγκρότηση του Προεδρείου της Ένωσης και η οποία στάση συμπαρέσυρε και τις εξελίξεις στην ΠΕΔΑ.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον αντιδήμαρχο Αθηναίων και μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ Ανδρέα Βαρελά τις προσεχείς μέρες θα δημοσιοποιηθεί όλο το πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας των τριών παρατάξεων στην ΠΕΔΑ.

Σοφιανός

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το θέμα έθεσε με τοποθέτησή του κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο της Αθήνας.

Κατά τον κ. Σοφιανό , η εκλογή της νέας ηγεσίας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) , αποτελεί « μια απτή απόδειξη της σύγκλισης των «μνημονιακών» δημάρχων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με τους «αντιμνημονιακούς» του ΣΥΡΙΖΑ» και « δείχνει στους «ανυποψίαστους» τη συμφωνία τους στο κυρίαρχο μοντέλο του δήμου – επιχειρηματία, που κινείται στα ασφυκτικά πλαίσια, τα οποία καθορίζουν τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ και των κυβερνήσεων».

Όπως είπε χαρακτηριστικά , « η σύγκλιση αυτή διαλύει αυταπάτες -σε όσους ακόμα έχουν- για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλάει για τη συνέχεια, όπως δηλώνει, του κράτους και της πολιτικής που έχει γονατίσει τη λαϊκή πλειοψηφία».

Ο κ. Σοφιανός. Επισήμανε ακόμη ότι « πέρα από το παρασκήνιο και τα κομπρεμί με τα οποία μοίρασαν «μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί» τα αξιώματα στην ΠΕΔΑ, το κύριο είναι η σύμπλευση παρά τις επιμέρους διαφορές στο μοντέλο φορομπηξίας και στήριξης επιχειρηματικών συμφερόντων».

Και προς επιβεβαίωση των παραπάνω , ανέφερε ότι αυτό , «το έδειξε και η ψήφιση στην Περιφέρεια του προϋπολογισμού από τους ίδιους που συμμάχησαν και στην ΠΕΔΑ. Καιρός για γρήγορα συμπεράσματα, γιατί οι κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν τη θέση τους στην κοινή πλέον στάση με το συγκυβερνν ΠΑΣΟΚ».

Προβατάς

Από την αντίπερα όχθη, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Καμίνη, Φώτης Προβατάς ο οποίος συμμετείχε στο απερχόμενο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ έψεξε και την παράταξη του ΚΚΕ, καθώς όπως είπε θα έπρεπε κι εκείνη να συμμετάσχει στη συνεργασία και όχι να μένει διαρκώς στην απ’ έξω…!

Καμίνης

Αντίθετα, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δεν ανέβασε τους τόνους και ευχήθηκε να βοηθηθεί ο δήμος από την παρουσία μελών του στα Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ.

«Ο Δήμος της Αθήνας θα έχει καλή εκπροσώπηση στα όργανα της Αυτοδιοίκησης. Στην ΚΕΔΕ εκτός από τη δική μου αυτοδίκαιη συμμετοχή, συμμετέχει και ο δημοτικός σύμβουλος Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο δημοτικός μας σύμβουλος Γιώργος Αποστολόπουλος του Χρήστου. Στην ΠΕΔΑ έχουμε δύο δημοτικούς συμβούλους από το Δήμο Αθηναίων, τον Ανδρέα Βαρελά και τον Γιώργο Μπρούλια. Πιστεύω ότι θα είναι μια καλή βοήθεια για τα επόμενα χρόνια που έρχονται, για να μπορέσουμε να δράσουμε συλλογικά και στο επίπεδο της ΚΕΔΕ και στην ΠΕΔΑ», ήταν τα λόγια του Γιώργου Καμίνη.

Πηγή : newsta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου