Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Σπέρνουν Θάνατο, Να Θερίσουν Θύελλες...Συγκλονίζει Η Αξιοπρέπεια Της Φτωχολογιάς

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που προέρχονται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων για τους ανθρώπους που καταφεύγουν σε αυτές προκειμένου να επιβιώσουν.
Περισσότερες απο 1100 οικογένειες σιτίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πατρέων.
Αριθμός που μεταφράζεται σε 3000-4000 άτομα αυτομάτως. Αλλες 350 αιτήσεις εκκρεμούν για έλεγχο.
Την ίδια ώρα 200 με 250 είναι οι άνθρωποι που σχεδόν καθημερινά προσέρχονται στα συσσίτια.
Και 10 με 15 είναι οι καταγγελίες που φθάνουν στον Κοινωνικό Τομέα για υποσιτισμό μαθητών το μήνα (!).
Αυτά είναι τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία του Δήμου. Γιατί υπάρχουν και τα ανεπίσημα.
Κρυφές ιστορίες πίσω από κλειστές πόρτες..Κάποιοι μιλούν, οι περισσότεροι σιωπούν, κάποιοι απελπίζονται και μιλούν
.

Πέντε μέρες με χόρτα χωρίς κάν λάδι...

Η ιστορία της 17χρονης μαθήτριας έχει συγκλονίσει. Η κοπέλα βρέθηκε προ ημερών στο νοσοκομείο του Αγιόυ Ανδρέα συνοδεύοντας τον άρρωστο πατέρα της ο οποίος πάσχει απο ηπατική ανεπάρκεια για εξετάσεις. Ξαφνικά έπεσε λιπόθυμη στο διάδρομο του νοσηλευτικου ιδρύματος. Οι νοσηλευτές και οι γιατροί φρόντισαν αμέσως να υποβληθεί σε εξετάσεις και εκπληκτοι άκουσαν το κοριτσι να ψελλίζει οτι είχε πέντε μέρες είχε να φάει κάτι άλλο εκτός απο χόρτα κι αυτά ...χωρίς λάδι.
"Θα σας επιστρέψουμε τα τρόφιμα που μας δίνετε"...
Η μητέρα της εργάζεται περιστασιακά σε λαϊκές αγορές αλλά τα ελάχιστα χρήματα που κερδίζει δεν φθάνουν για να καλυφθούν οι ανάγκες της των τριών παιδιών της. Το προηγούμενο διάστημα οι άνθρωποι του σωματείου Ολυμπιακός Πατρών μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου που έχουν συστήσει, έδιναν τρόφιμα στην οικογένεια ακούγοντας σοκαρισμένοι τη μητέρα να τους υπόσχεται οτι...θα τα επιστρέψει μολις μπορέσει! Αυτό άλλωστε τους έχει συγκλονίσει. Η αξιοπρεπής συμπεριφορά μιας οικογένειας που δυσκολεύεται να επιβιώσει σε καθημερινή βάση.
Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος το έργο της βοήθειας της πενταμελούς οικογένειας έχουν αναλάβει οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων...

Πηγήthebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου