Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ : Κανένα Σπίτι Σε Χέρια Τραπεζίτη !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Άνεργη συμπολίτισσά μας στην Ανθούπολη απειλείται με έξωση από το σπίτι της.
Εισπρακτική εταιρεία σε συνεργασία με τράπεζα απείλησαν σήμερα 12/11/2014, με τις γνωστές μεθόδους τους, την συμπολίτισσά μας Μαρία Ορφανού για να εκκενώσει το σπίτι της στην οδό Αγρινίου 54 στην Ανθούπολη, εφαρμόζοντας δικαστική εντολή για δάνειο 30.000 ευρώ στο οποίο είχε μπει εγγυήτρια. Σημειωτέον το σπίτι αποτελεί πρώτη κατοικία, η οποία υποτίθεται ότι έως τέλος του χρόνου προστατεύεται από το κράτος.



Άμεση ήταν η αντίδραση της δημοτικής μας παράταξης που μέσα από τις επιτροπές κατοίκων που έχει συστήσει, προσπαθεί να βρίσκεται στο πλευρό των συμπολιτών μας σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα προσφέροντας την αλληλεγγύη της, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Με πρωτοβουλία δημοτικών μας συμβούλων και μελών της παράταξης ειδοποιήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Θεοδωράκος, καθώς και ο δήμαρχος κ. Παχατουρίδης, οι οποίοι επισκέφτηκαν το χώρο και δεσμεύτηκαν ότι νομική υπηρεσία του Δήμου θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στη συμπολίτισσά μας, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Στους ζοφερούς καιρούς που ζούμε, με την ανθρωπιστική κρίση στη κορύφωσή της, ζητάμε ο Δήμος και οι υπηρεσίες του να σταθούν στο ύψος τους και να παίξουν το κοινωνικό τους ρόλο, που είναι με το μέρος των αδυνάτων που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και όχι αυτών που συνθλίβουν με τις πράξεις τους την ελληνική κοινωνία.
Οι Ενεργοί Πολίτες σε συνεργασία και με άλλες συλλογικότητες θα κάνουν ότι είναι δυνατόν, ώστε κανένα σπίτι Περιστεριώτη να μην περάσει σε χέρια τραπεζίτη.
Θα κάνουν ότι είναι δυνατόν να ανατραπεί η σημερινή σάπια πολιτική κατάσταση που καταστρέφει τις ζωές των Ελλήνων και τα όνειρα τους για το μέλλον.

Το Γραφείο τύπου
12-11-14
Δήλωση του Δημοτικού συμβούλου Στέφανος Παπαδόπουλου:

Με αφορμή την τραγική κατάσταση από την έξωση που επιχειρήθηκε σε άνεργη συμπολίτισσα μας στην περιοχή της Ανθούπολης, καταγγέλλω ως άνθρωπος και ως δημοτικός σύμβουλος των Ενεργών Πολιτών για την Ανατροπή στο Περιστέρι, τον πρωτοφανή τραμπουκισμό των Τραπεζών και την απάνθρωπη και στυγνή στάση αυτής της ανάλγητης κυβέρνησης. Επιπλέον, θέλω να εκφράσω όχι μόνο την οργή και τον αποτροπιασμό μου για όσα συνέβησαν, αλλά κυρίως να δηλώσω με τον πιο υπεύθυνο, απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο, ότι όσες φορές και αν επιχειρηθεί έξωση και ανάλογος διασυρμός συνανθρώπου μας, θα μας βρει απέναντι με κάθε τρόπο και δεν θα επιτρέψουμε την εκποίηση και τον πλειστηριασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου