Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος 1 - 0

Ο μεν έκανε το πλέον αποφασιστικό βήμα για να μην χάσει τα πλέι οφ, ο δε έχασε έδαφος για να προλάβει το... τρένο! 

Με τον Μπαράλες να επιβεβαιώνει το ρόλο του ηγέτη και να σκοράρει για 13η φορά στη φετινή Σούπερ Λίγκα, ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο και παραμένει άνετος στην τέταρτη θέση, πλησιάζοντας στους τρεις τον ΠΑΟΚ (50 έναντι 47). 

Από την άλλη, η ομάδα του Νιόπλια έμεινε στο -5 απ’ τον Παναιτωλικό (που παίζει την Κυριακή) και το πράγμα για την πεντάδα... δυσκολεύει. 


Το ματς: 

Πιο ορεξάτος και πιο κεφάτος έδειχνε ο Αστέρας Τρίπολης στα πρώτα λεπτά. Κι όμως η πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς άνηκε στον Ατρόμητο, όταν ο Ναπολεόνι δεν μπόρεσε να νικήσει Ζησόπουλο και Θεοδωρόπουλο, στιγμές αφότου ο διαιτητής είχε αρνηθεί πέναλτι στους Αρκάδες σε πτώση του Μπαράλες απ' τον Κιβρακίδη. Και σιγά-σιγά οι Περιστεριώτες έδειξαν να «ξυπνούν» με τους Μπρίτο και Ναπολεόνι να συνεργάζονται κατά βάση εξαιρετικά και να προσπαθούν να δημιουργήσουν τριγμούς. 

Κι εκεί που για περίπου 15 λεπτά, το μομέντουμ έδειχνε Ατρόμητο -που είχε αναλάβει τα ηνία και κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα- μετά το 30' οι Αρκάδες πήραν ξανά τα πάνω τους. Πάτησαν... γκάζι και έδειξαν διάθεση να πετύχουν το γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού. Μπορεί λοιπόν ο Γκοϊάν να αστόχησε με κεφαλιά από κοντά, μπορεί το... κρύψιμο της μπάλας των Αργεντινών του -με εκτελεστή τον Μάσα- να μην απέδωσε καρπούς, μπορεί ο Μπαράλες να χρειάστηκε τρεις τελικές, αλλά τα κατάφερε! Λυτρώνοντας την ομάδα του στην εκπνοή του πρώτου μέρους και ανοίγοντας το σκορ με… buzzer beater κεφαλιά (μετά από ωραία σέντρα του Λούι). 

Ναι μεν οι Περιστεριώτες είχαν κατοχή στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, αλλά επ' ουδενί δεν δημιουργούσαν κινδύνους μπροστά στην εστία του Θεοδωρόπουλου. Κι όσο τα λεπτά περνούσαν, όλο και περισσότερο ο Αστέρας έδειχνε να… δένει το τρίποντο. Βέβαια, ο Νιόπλιας έριξε στην «σκακιέρα» το χαρτί εν ονόματι Μαρσελίνιο, που μέχρι στιγμής τα πηγαίνει περίφημα στον Ατρόμητο. Και παραλίγο να γίνει αυτός που θα άλλαζε τα δεδομένα στην αναμέτρηση. Στην μεγάλη φάση όμως του 66’ όταν και βρέθηκε σε τετ-α-τετ από πλάγια θέση, δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και το 1-0 παρέμεινε. 

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, κάτι που βόλευε τους παίκτες του Βεργέτη. Ο τελευταίος, δε, έκανε και «σωστές» αλλαγές, κλειδώνοντας τον άξονα και μην επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να γίνουν εκ νέου επικίνδυνοι. Και μάλλον εύκολα στο τελευταίο τέταρτο, ο Αστέρας κράτησε το υπέρ του σκορ και έφτασε τελικά στη νίκη, η οποία θα μπορούσε να ‘χε πάρει και μεγαλύτερες διαστάσεις, αν ο Γιαννιώτας ήταν πιο... ψύχραιμος στην τελική προσπάθεια και δεν είχε σπαταλήσει 2-3 καλές στιγμές μπροστά στα καρέ των κυανόλευκων. 

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Μουνάφο (90’ Τσοκάνης), Ιγκλέσιας, Μάσα, Μπαράλες, Ρόλε (77' Κουρμπέλης), Πάρα (64' Γιαννιώτας) 

Στον πάγκο των Αρκάδων: Μπαντής, Μπαντιμπανγκά, Σανκαρέ, Νίκο 

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Κούρος (87' Γεωργίου), Φυτανίδης, Κατσουράνης, Αγκουάζι, Δημούτσος, Μπρίτο (58' Μαρσελίνιο), Ναπολεόνι, Ούμπιδες, Παπάζογλου 

Στον πάγκο των Περιστεριωτών: Μπάρκας, Νάστος, Κοντοές, Μπάλλας, Καράσκο

Πηγή : sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου