Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Συγκέντρωση - Συζήτηση στο Πάρκο της Ν. Ζωής από τους Ενεργούς Πολίτες Περιστέριου

Η δημοτική παράταξη «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι», καλεί τους κατοίκους της συνοικίαςστη συγκέντρωση που θα γίνει στο Πάρκο της Ν. Ζωής , την Κυριακή 26 Απριλίου και ώρα 12.30 μ.μ με θέμα την εγκατάλειψη του Πάρκου και την απόφαση κατασκευής αναψυκτηρίου εντός του Πάρκου.

Η δημοτική παράταξη ανοίγει τη συζήτηση με τους κατοίκους της συνοικίας για την πλήρη εγκατάλειψη του Πάρκου εδώ και χρόνια από την διοίκηση του Δήμου, καθώς και για την απαιτούμενη αναμορφωσή του.

Οι δρόμοι περιπάτου έχουν καταστραφεί από τα βρόχινα νερά και χρειάζονται συντήρηση, το ίδιο τα συντριβάνια και οι πυροσβεστικές φωλιές, οι τουαλέτες είναι τριτοκοσμικές, δεν υπάρχει πόσιμο νερό, ο φωτισμός είναι ανεπαρκής και η φύλαξη ελλιπής.

Ζητάμε από τη διοίκηση του Δήμου να αναβαθμίσει το Πάρκο κανοντάς το λειτουργικό και ανθρώπινο, ώστε να χρησιμοποιείται από τους δημότες για πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Ζητάμε επιπλέον, ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο εντός του Πάρκου για τους επισκέπτες, ζητάμε διεύρυνση του θερινού ωραρίου λειτουργίας, καθώς και διεκδίκηση από το στρατόπεδο μεγαλύτερου χώρου για τις ανάγκες των κατοίκων.

Τέλος συμπαραστεκόμαστε στους περίοικους του Πάρκου εκφράζοντας την αντιθεσή μας στη κατασκευή εκ μέρους της διοίκησης, αναψυκτηρίου ογδόντα τετραγωνικών μέτρων εντός του Πάρκου, χωρίς καμμία διαβούλευση με τους κατοίκους, παραβλέποντας τα προβλήματα που θα προκύψουν από τη λειτουργία του.

Προβλήματα που έχουν σχέση με τον ίδιο το χώρο που είναι δασικός, με την προστασία των σπάνιων πουλιών που διαβιούν στο Πάρκο, καθώς και με τα προβλήματα ηχορύπανσης, όχλησης, πάρκινγκ και παραβατικότητας που σύμφωνα με τους κατοίκους θα δημιουργηθούν με την λειτουργία αναψυκτηρίου.

Περιστέρι δεν είναι μόνο το Κέντρο και το Άλσος, αλλά και οι συνοικίες της πόλης.

Όχι στην εγκατάλειψη του Πάρκου της Ν. Ζωής, όχι στο αναψυκτήριο που θα αλλοιώσει το χαρακτήρα του.


Δημοτική Ομάδα Ενεργών Πολιτών Ν. Ζωής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου