Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Καθάρισε... ο Ναπολεόνι


Ιταλική υπόθεση στο Περιστέρι. Ο Στέφανο Ναπολεόνι πήρε στην πλάτη του τον Ατρόμητο και με δύο γκολ τον οδήγησε στη νίκη επί της Κέρκυρας με σκορ 2-1, στο ματς που έκλεισε την 30η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. 

Η ομάδα του Νιόπλια ήταν καλύτερη για μία ώρα παιχνιδιού, όμως στο φινάλε χαλάρωσε, έδωσε την ευκαιρία στους Φαίακες να μειώσουν (με δώρο του Κορμπούνοφ στον Κόντο) και να ξαναμπούν στο ματς. 

Τελικά, ο στόχος επετεύχθη και οι Περιστεριώτες πήγαν στο -4 από τον 5ο ΠΑΣ Γιάννινα, τον οποίο αντιμετωπίζουν την επόμενη αγωνιστική και θέλουν μόνο τη νίκη στην προσπάθειά τους να μπουν στα πλέι-οφ.

Το ματς:


Ιδανικό ξεκίνημα για τον Ατρόμητο στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι έκαναν σαφές από τα πρώτα λεπτά πως θέλουν να βρουν γρήγορα τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και πέτυχαν σχετικά άνετα τον στόχο τους. Η Κέρκυρα, δεν πατούσε καλά, οι αντίπαλοι μεσοεπιθετικοί έβρισκαν εύκολα χώρους στην περιοχή του Κουτζαβασίλη και η ζημιά έγινε με τον Ναπολεόνι μόλις στο 12ο λεπτό.

Ίδια εικόνα και μετά το γρήγορο γκολ. Οι Περιστεριώτες συνέχισαν να «βγάζουν» τελικές (κυρίως με Ναπολεόνι και Ούμπιντες), ενώ οι Φαίακες ούτε μπορούσαν να απειλήσουν με τις αντεπιθέσεις, αλλά ούτε και να αμυνθούν σωστά. Σταδιακά, η ομάδα του Γρηγορίου κατάφερε να «παγώσει» τον ρυθμό και να περιορίσει κάπως τους παίκτες του Νιόπλια. Το ημίχρονο με τον Ατρόμητο να ελέγχει την κατάσταση και να πηγαίνει στα αποδυτήρια γνωρίζοντας πως θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο προβάδισμα.

Αυτό που κυνηγούσε από το ξεκίνημα του ματς - να «καθαρίσει» άνετα- φάνηκε να πετυχαίνει η ομάδα του Περιστερίου στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ούμπιντες σέρβιρε στον Ναπολεόνι, με τον Ιταλό να ξεφεύγει από το μαρκάρισμα του Βενέτη και να κάνει στο 51' το 2-0. Παρά το... βουνό που είχαν να ανέβουν, οι Φαίακες δεν έχασαν το κουράγιο τους και αντέδρασαν πολύ σωστά. Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, η Κέρκυρα είχα καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και πατούσε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Το ματς πήρε φωτιά, όταν ο Γκορμπούνοφ έκανε δώρο -με άστοχη έξοδο- το 2-1 στον Κόντο, που πλάσαρε εύστοχα στο 66'.

Την εικόνα που έπρεπε πάντως, έδειξε και ο Ατρόμητος μετά το τέρμα που δέχτηκε. Οι γηπεδούχοι δεν φοβήθηκαν το ματς και κράτησαν ψηλά τις γραμμές τους προσπαθώντας έτσι να απωθήσουν τους αντιπάλους τους από την περιοχή του Λευκορώσου τερματοφύλακα. Ωστόσο τρίτο γκολ δεν ήρθε και μοιραία τα τελευταία λεπτά ήταν αγχωτικά. Η Κέρκυρα πίεσε, όμως οι σέντρες που έγιναν εξουδετερώθηκαν από την αμυντική γραμμή της ομάδας του Νιόπλια, που έφτασε στους πολυπόθητους τρεις βαθμούς, πιο δύσκολα απ' ότι έδειχνε η εικόνα του ματς.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Νίκος Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Πίτου Γκαρσία (52' Αγκουαζί), Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Νάστος, Δημούτσος (89' Κούρος), Ούμπιντες, Ναπολεόνι, Μαρσελίνιο (65' Μπρίτο)

Στον πάγκο: Μπάργκας, Μπάλλας, Παπάζογλου, Καράσκο

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Κόντος, Σιόντης (85' Γεωργακόπουλος), Ανδρεόπουλος, Γκαζαριάν (46' Καϊκούτ), Γκόμες, Μαρκόφσκι, Χαβίτο, Ντιμιτρόφσκι, Καρντόσο (63' Μανωλάς)

Στον πάγκο: Σέτκους, Παρασκευαΐδης, Κρητικός, Μακρίδης

Διαιτητής: Γιώργος Λιαχούδης

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου



Ο τεχνικός του Ατρόμητου, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, τόνισε πως χρειάζεται κατάθεση ψυχής στη συνέχεια και φάνηκε αισιόδοξος σχετικά με τον στόχο της κατάληψης της 5ης θέσης στην βαθμολογία, που οδηγεί στα πλέι-οφ. 


Αναλυτικά:

«Όσον αφορά το παιχνίδι παίξαμε πολύ καλά για μία ώρα. Πετύχαμε δύο γκολ, κάναμε φάσεις και θα μπορούσαμε να βρούμε και τρίτο γκολ. Ωστόσο, από τη στιγμή που μείωσε η Κέρκυρα υποφέραμε. Στο ποδόσφαιρο γίνονται και αυτά. Αυτό είναι ένα δείγμα ότι πρέπει να κάνουμε κατάθεση ψυχής. Αυτό ήταν οδηγός και για το πώς πρέπει να παίζουμε εκτός έδρας. Προχωράμε. Είμαστε σε καλή θέση, είμαστε καλή ομάδα και πιστεύω ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας».

Σας προβληματίζει το πώς έκλεισε το παιχνίδι ο Ατρόμητος;

«Σήμερα είχαμε ένα πρόβλημα παραπάνω. Είχαμε παίκτες για μία ώρα, όπως οι Πίτου και Μαρσελίνιο, οι οποίοι είχαν πρόβλημα. Και γι' αυτό έγιναν οι αλλαγές. Είναι πολύτιμοι παίκτες και δίνουν ποιότητα στην ομάδα μας. Προτιμούσα να παίξουν όσο μπορούν από το να μπουν αλλαγή».

Μήπως χαλάρωσαν οι παίκτες μετά το γκολ;

«Δε νομίζω γιατί ξεκινήσαμε καλά. Πήγαμε και για τρίτο γκολ. Από τη στιγμή που δεχτήκαμε το γκολ, ήταν εύκολο να δεχτούμε την ισοφάριση».


Πηγή : sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου