Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ(μ-λ) ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

 

Μαζική παρέμβαση πραγματοποίησε το ΚΚΕ(μ-λ) σήμερα Σάββατο, 19/12 στην κεντρική πλατεία του Περιστερίου. Με ντουντούκα, με μοίρασμα εκατοντάδων προκηρύξεων και με ανάρτηση πανό, καταγγέλθηκε μαζικά στο λαό, η αντιλαϊκή, εγκληματική και αντιδημοκρατική πολιτική της κυβέρνησης!

Απ’ τη ντουντούκα καταγγέλλονταν η ένταση της επίθεσης της κυβέρνησης και του συστήματος της εκμετάλλευσης σε όλο το φάσμα των δικαιωμάτων και της ζωής του λαού! Μια ένταση επικίνδυνη, που απειλεί τη ζωή του εργαζόμενου, από παντού και σε όλα τα επίπεδα! 

Είτε με το να μείνει άνεργος, είτε ακόμα με το ενδεχόμενο να νοσήσει σοβαρά, και ν’ απειληθεί η ίδια του η ζωή, μιας και η κυβέρνηση δεν έχει πάρει, ούτε θα πάρει, καμιά ευθύνη και κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία του απ’ την πανδημία! Αντίθετα, το μόνο που κάνει είναι να αραδιάζει ένα σωρό ψέματα, να μεταφέρει την ευθύνη στο λαό και κάθε κίνηση της στόχο έχει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου! Αν αυτός ο εργαζόμενος κάνει το «έγκλημα» να σηκώσει τη φωνή του, τότε η απάντηση είναι ξύλο, χημικά, συλλήψεις και απαγορεύσεις!

Προβάλαμε ταυτόχρονα αποφασιστικά στο λαό τη ζωτική γι' αυτόν ανάγκη ανάπτυξης αγώνων, ανάπτυξης μαζικού κινήματος Αντίστασης και Διεκδίκησης. Τη μοναδική γι' αυτόν διέξοδο. Για το άνοιγμα ΜΕΘ, για προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, για μαζικά δωρεάν τεστ για όλους και για πραγματικά μέσα προστασίας στους χώρους δουλειάς και παντού. Για εναντίωση στα νέα αντεργατικά μέτρα, στην ποινικοποίηση του συνδικαλισμού, αλλά και στην ένταση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετική. Φάνηκε πως όλα αυτά, ο λαός τα καταλαβαίνει! Πως δε μασάει από τα ψέματα, πως αναζητά διεξόδους - ιδιαίτερα η νεολαία- πως αγανακτεί και οργίζεται! Αυτό διαπιστώνουμε από τις μαζικές παρεμβάσεις! Οι αυτές οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν, με βασικό στόχο η οργή και η αγανάκτηση του λαού, να αρχίζουν να μεταφράζονται στο δρόμο του αγώνα! Τη μοναδική λύση για μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια! 

Πηγή : Αντιγειτονιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου