Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Εξοντωτικές Ποινές Σε 21 Εργαζόμενους Που Κινητοποιήθηκαν Για Την Ασφάλειά Τους

Την «άθλια από κάθε άποψη» -όπως τη χαρακτηρίζει- απόφαση της διοίκησης Παχατουρίδη να επιβάλει  κατακράτηση από δύο έως πέντε ημερομίσθια (ύψους 100 έως 250 ευρώ) σε 21 εργαζόμενους του δήμου που κινητοποιήθηκαν διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην εργασιακή τους ασφάλεια, καταγγέλλει και καταδικάζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιστερίου.

Υπογραμμίζει πως «το "αδίκημα" που έκαναν οι εργαζόμενοι ήταν πως, μετά από συλλογική τους απόφαση, προχώρησαν σε απόχη από την εργασία τους ώστε να τους χορηγηθούν όλα τα απαιτούμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας, οι ιατρικές εξετάσεις, να βελτιωθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις. Απαίτησαν επίσης να σταματήσει ο συγχρωτισμός στα οχήματα μεταφοράς εργαζομένων του δήμου, να γίνονται θερμομετρήσεις στην είσοδο του αμαξοστασίου, καθώς έχουν διαπιστωθεί ανά διαστήματα κρούσματα του Covid-19 σε εργαζόμενους».

«Μέσα στις γιορτές και σε δύσκολες συνθήκες η "φιλάνθρωπη διοίκηση" Παχατουρίδη στέλνει χαράτσια σε όσους αγωνίζονται με αξιοπρέπεια», αναφέρει χαρακτηριστικά και υπενθυμίζει πως «στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο σύσσωμη η διοίκηση αρνήθηκε να μπει το θέμα έστω και για συζήτηση (!!!)».

Σημειώνει επίσης πως «καθ' ομοίωσιν της κυβέρνησης θέλει να επιβάλει καθεστώς εργοδοτικής τρομοκρατίας και παράλληλα προσπαθεί να χωρίσει, με προσβλητικό τρόπο, τους εργαζόμενους σε "υποκινητές" και "υποκινούμενους". Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να καταλογίζουν στους εργαζόμενους που αγωνίστηκαν τακτικές πολιτικής και συνδικαλιστικής …αναρρίχησης!!! Εδώ ταιριάζει κυριολεκτικά ότι "κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια"».

Ξεκαθαρίζει τέλος πως «οι εργαζόμενοι του Δήμου Περιστερίου δεν είναι μόνοι τους. Έχουν την αλληλεγγύη και τη στήριξη των συναδέλφων τους, των εργαζόμενων στους ΟΤΑ, χιλιάδων εργαζόμενων σε όλη τη χώρα που δεν φιμώνονται, δεν υποτάσσονται» και απαιτεί να παρθεί πίσω τώρα το πρόστιμο της διοίκησης Παχατουρίδη στους εργαζόμενους.

Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου