Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Καταγγέλλει Τον Αντιλαϊκό Χαρακτήρα Του Προϋπολογισμό Του Δήμου

Τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του προϋπολογισμού της δημοτικής Αρχής καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιστερίου επισημαίνοντας πως σε αυτόν, μεταξύ άλλων, δεν περιλαμβάνεται καμία μείωση τελών και φόρων.


«Στον προϋπολογισμό του δήμου θα έπρεπε να αποτυπώνονται κοινωνικές πολιτικές για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, θέτοντας στην υπηρεσία του λαού τα τεράστια επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας. Αντί αυτού βλέπουμε πάλι πως οι βασικοί τομείς όπου κατευθύνονται τα χρήματα είναι σε συνεχείς αναπλάσεις (με στόχο την ανάπτυξη των επιχειρήσεων στο χώρο της διασκέδασης), στους εργολάβους, στην εμπορευματοποίηση της δημόσιας γης και στις ιδιωτικοποιήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα στέκεται στο ότι η μείωση της χρηματοδότησης από το κράτος σημαίνει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για το λαό αφού  «πάνω από το 57% των τακτικών εσόδων του δήμου αφορά νόμιμο "άρπαγμα" από τους δημότες με τέλη, φόρους, παράβολα, πρόστιμα και άλλα χαράτσια».

Σε ότι αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου, αναφέρει ότι δεν υπάρχουν κονδύλια για αντιπυρικό ή αντισεισμικό έργο, αντιπλημμυρική θωράκιση παρά μόνο το αντιπλημμυρικό στην Τσαλαβούτα και στο Βόρειο Περιστέρι, απαλλοτριώσεις οικοπέδων ώστε να μετατραπούν σε κοινόχρηστο πράσινο, πλατείες και διανοίξεις οδικών αρτηριών, δημοτικό αποτεφρωτήρα ή διαδημοτικό νεκροταφείο και ανάγκες προσωπικού σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες.

Καταγγέλλει επίσης πως «η διοίκηση Παχατουρίδη συνεχίζει την απαξίωση υπηρεσιών που σιγά - σιγά τις προωθεί σε εργολάβους και σπεύδει πρώτη να υλοποιήσει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την 3ωρη εργασία και τις απολύσεις» και τονίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για άμεση ανέγερση νέων σύγχρονων σχολείων και παιδικών σταθμών από δημόσιο φορέα που θα έχει τη συνολική ευθύνη και για σύνδεση των σχολείων με φυσικό αέριο.

Έτσι προτάσσει τα αιτήματά της ως προς τα άμεσα μέτρα για την υγεία των κατοίκων και των εργαζόμενων του δήμου και ξεκαθαρίζει πως θα κινητοποιηθούμε μαζί με το λαό, τα σωματεία και τους φορείς της πόλης διεκδικώντας:

  • Χρηματοδότηση από το κράτος όλων των μέτρων και έργων για πρόληψη - αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί).

  • Δημόσια και δωρεάν κάλυψη σε αναγκαίες υποδομές για το λαό.

  • Προστασία του περιβάλλοντος με ατμόσφαιρα, νερό, πράσινο και ελεύθερους χώρους και εξασφάλιση των αναγκαίων έργων οδοποιίας.

  • Διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στους φυσικούς πόρους

  • Την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, ελεύθερων χώρων.

  • Τη φροντίδα και αγωγή όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, την προστασία των ΑμΕΑ, των ηλικιωμένων μέσα από ένα διευρυμένο κρατικό δίκτυο δομών.

  • Ανάπτυξη δικτύου δωρεάν δημοτικής συγκοινωνίας (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου