Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Πάνος Παπανικολάου / Απλήρωτες Οι Υπερωρίες Των Γιατρών Από Έξι Μήνες Έως Και 1,5 Χρόνο

Δεν έχει καταβληθεί το κονδύλι των τακτικών εφημεριών των γιατρών και των υπερωριών του υπόλοιπου υγειονομικού προσωπικού, ούτε των έκτακτων, «υπεράριθμων» υπερωριών που γίνονται ελλείψει προσωπικού. Αυτό κατήγγειλε Στο Κόκκινο ο Πάνος Παπανικολάου, γιατρός στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Μιλώντας στη Μαρίνα Μάνη και στον Χρυστόστομο Λουκά προειδοποίησε τους αρμοδίους ότι «δεν έχουν όλοι βουλευτική ασυλία», υπονοώντας νομική προσφυγή, ενώ αναρωτήθηκε εάν υπάρχει ή όχι πρωθυπουργός. Όπως είπε οι εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών και οι υπερωρίες του υπόλοιπου υγειονομικού προσωπικού αποζημιώνονται με δύο διαδικασίες.

Η πρώτη αφορά στις τακτικές εφημερίες, δηλαδή γι’ αυτές που είναι μέχρι το πλαφόν, το οποίο ορίζει ο νόμος, και υπάρχει κεντρικό κονδύλι. Για να δοθεί κάθε φορά η αποζημίωση των δεδουλευμένων εφημεριών πρέπει να εγκριθεί κεντρικά ανά τρίμηνο. Τώρα έπρεπε να έχει εγκριθεί ήδη το κονδύλι για να πληρωθούν από τις αρχές Νοεμβρίου οι ώρες του Οκτωβρίου. Για πολλαπλή φορά, αυτό δεν έγινε, όπως τόνισε ο κ. Παπανικολάου.

Η δεύτερη αφορά στις εφημερίες πέραν του πλαφόν, δηλαδή τις λεγόμενες υπεράριθμες που γίνονται λόγω έλλειψης προσωπικού με εντολή της υπηρεσίας τους. Αυτές είναι απλήρωτες από έξι μήνες, στην καλύτερη περίπτωση, ενώ σε πολλές περιπτώσεις νοσοκομείων φτάνουν μέχρι και ενάμισι χρόνο, επισήμανε.

Η πολιτική ηγεσία γνωρίζει πολύ καλά ότι εκκρεμεί η παράταση μίας νομοθετικής ρύθμισης η οποία εξέπνευσε στο τέλος Μαΐου και δεν ανανεώθηκε, με την οποία θα μπορούσαν να αποπληρωθούν αυτές οι δεδουλευμένες εφημερίες
, εξήγησε ο κ. Παπανικολάου.

Αυτοί οι κύριοι που ρυθμίζουν τις τύχες της χώρας σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου και σε επίπεδο αρμοδίων, που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις, δηλαδή να στερήσουν τα στοιχειώδη από τους ειδικευόμενους γιατρούς οι οποίοι ξενυχτούν με αμοιβή εφημερίας 2-2,5 ευρώ την ώρα, αλλά και από τους μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς, «έχουν στερηθεί έστω και μία ημέρα τους παχυλούς μισθούς τους;» αναρωτήθηκε.

Το θέμα έχει τεθεί από την ΟΕΝΓΕ και την ΕΙΝΑΠ τουλάχιστον τέσσερις φορές μέσα στο 2020 και δεν έχει ιδρώσει κανενός το αυτί. Οι γιατροί θα μπορούσαν να κάνουμε από αύριο επίσχεση εργασίας, επειδή όμως έχουμε συναίσθηση της κατάστασης δεν το κάνουμε, σημείωσε ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ.

«Η χώρα έχει πρωθυπουργό; Αν ναι, τότε είναι συνένοχος και πολιτικός απατεώνας, που από τη μία ευχαριστεί τους ήρωες με τις άσπρες και πράσινες μπλούζες αλλά τους αφήνει απλήρωτους. Αν όχι, δηλαδή αν δεν γνωρίζει τι κάνουν οι «από κάτω του», τότε είναι ανίκανος. Υπάρχουν ονοματεπώνυμα και ευθύνες, δεν έχουν όλοι οι αρμόδιοι βουλευτική ασυλία. Και καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό.» επισήμανε ο κ. Παπανικολάου.
 
Πηγή : Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου