Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ Κατάντια Της Δημοτικής Αρχής – Θα Προσγειωθούν Πολύ Απότομα Και Πολύ Σύντομα

 

Χθες, Παρασκευή 11/12/20, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η προσκείμενη στην δημοτική αρχή πλειοψηφία απέρριψε να εισαχθεί καν προς συζήτηση πρόταση για ανάκληση των ποινών στέρησης μισθού σε εργαζόμενους του δήμου που είχαν διαμαρτυρηθεί για ελλείψεις μέτρων και μέσων ατομικής προστασίας.

Δεν έφτανε που, με επιχειρήματα παρμένα από το νέο αντεργατικό συνδικαλιστικό νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ, ανέσυρε τον χουντικής κοπής Ν.4057/2012 περί “αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας” για εργαζόμενους που ζητούσαν μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια της εργασίας τους και μέτρα προστασίας από τον covid-19 , αλλά, αυτή τη φορά, η δημοτική αρχή δε δέχτηκε ούτε να απαντήσει για την άθλια πολιτική της ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση Παχατουρίδη κρύβεται για να εφαρμόσει την αντιδραστική πολιτική της απέναντι στους εργαζόμενους του δήμου! Πρόσφατο είναι το παράδειγμα της απόλυσης των εργαζόμενων από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή συμπεριφέρεται ως στυγνός αυταρχικός ιδιώτης επιχειρηματίας εργοδότης. Και μάλιστα σε μια περίοδο που η ίδια η κυβέρνηση στην οποία πρόσκειται η δήθεν «ανεξάρτητη» δημοτική αρχή συμπεριφέρεται το ίδιο προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τους νεκρούς της πανδημίας για τους οποίους η ίδια ευθύνεται ώστε να θεσμοθετήσει καταιγίδες ολόκληρες σκληρών αντεργατικών και αυταρχικών ρυθμίσεων χουντικής έμπνευσης.

Προφανώς και οι μεν και οι δε ζουν όχι απλά σε άλλη χώρα αλλά σε άλλον πλανήτη. Νομίζουν πως κάποιες περσινές εκλογικές πλειοψηφίες θα τους σώσουν από την καταιγίδα λαϊκής αγανάκτησης που τώρα υποβόσκει σε χιλιάδες και χιλιάδες ανθρώπους που δεν κατοικούν ούτε σε βίλες στην Κηφισιά και στα Βριλήσια, ούτε σε εξοχικά στο Μπάντεν Μπάντεν αλλά τώρα στερούνται τα στοιχειώδη προς το ζειν και τώρα είναι έκθετοι τόσο στην επιδημία όσο και στην πείνα.


Θα προσγειωθούν πολύ απότομα και πολύ σύντομα.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου:

Καταγγέλλει την αντιδημοκρατική κατάντια της δημοτικής αρχής που ακυρώνει τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου.

Στηρίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα των εργαζόμενων για να παρθούν πίσω τα απαράδεκτα πειθαρχικά μέτρα εναντίον τους.


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου