Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Να Σταματήσει Το Καταστροφικό Κυβερνητικό Έργο Ενάντια Στη Νέα Γενιά!

ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

H κυβέρνηση της Ν.Δ συνεχίζει να θριαμβολογεί για τα επιτεύγματά της σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μια από τις επιτυχίες της είναι και η απόφασή της να παρατείνει το κλείσιμο των σχολείων ως τις 7 Ιανουαρίου. Το πρότυπο αυτό θα το ακολουθήσει και στο λεγόμενο «τρίτο κύμα» που, σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, θα ακολουθήσει.

Καθημερινά γίνεται πια φανερό ότι έχουμε μια διαχείριση της κατάστασης, με την ίδια συνταγή και με ολέθρια αποτελέσματα στη μόρφωση και την ψυχοκοινωνική υγεία των μαθητών/τριων μας. Το συνεχιζόμενο αντίδοτο της “τηλεκπαίδευσης” απέναντι στην πανδημία έχει μετατραπεί σε δηλητήριο για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειες τους. Το τίμημα που καλούνται να πληρώσουν ψυχολογικά, βιολογικά όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι πολύ βαρύ. Μας περιπαίζουν όταν μας λένε ότι παρέχουμε μόρφωση, ότι βγαίνει ύλη με το σταθερό ή το κινητό τηλέφωνο, ότι δεν υπάρχουν αποκλεισμοί, όταν μεγάλη μερίδα των μαθητών δεν έχει τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό. Θίγουν την αξιοπρέπεια μας, και προσβάλουν την κοινή λογική όλων όταν μας ζητούν να βάλουμε διαγωνίσματα, βαθμούς, απουσίες, ώστε να απορρίψουμε τους «κακούς» μαθητές, όταν μας ζητούν να γίνουμε απλά διεκπεραιωτές, και να ξεχάσουμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο.

Μπροστά μας είναι και το 3ο κύμα πανδημίας και η κατάσταση διαρκώς θα επιδεινώνεται, αφού έχουμε μια κυβέρνηση και ένα κράτος που ως μεγαλύτερο μέλημα έχουν όχι την αντιμετώπιση  της πανδημίας μέσα από την χρηματοδότηση των δημοσίων δομών της υγείας της παιδείας και της κοινωνικής πρόνοιας, αλλά την στελέχωση της αστυνομίας και των μέσων καταστολής καθώς και την υπέρογκη αύξηση των κονδυλίων για τους εξοπλισμούς.Έτσι στο όνομα της ατομικής ευθύνης μεταθέτουν τις ευθύνες τους, στους πολίτες. Πλασάρουν σαν πανάκεια και μοναδική διέξοδο την καραντίνα, εξαπολύουν άγρια καταστολή, επιβάλλουν νόμους που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις, καταργούν το 8ωρο για να μην πληρώνουν οι καπιταλιστές τις υπερωρίες κλπ.

Οι “άριστοι”, οι αξιολογητές, τα “πρότυπα της επιτυχίας”, ο κόσμος τους και η εγκληματική πολιτική τους που τσακίζει τη Δημόσια Υγεία, έχουν καταφέρει η Ελλάδα να θρηνεί αυξημένα θύματα από την πανδημία.

Πρέπει λοιπόν έστω και ΤΩΡΑ και ενόψει του λεγόμενου “τρίτου κύματος” να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε. Για να μην υπάρξει μια ακόμα Χαμένη χρονιά για την πλειοψηφία των μαθητών και των μαθητριών. Να μην υπάρξει μια γενιά σακατεμένη από το άγχος και τον φόβο που προκαλεί ο εγκλεισμός.

 

Γι’ αυτό το λόγο καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία, τις ενώσεις γονέων,  τους εκπαιδευτικούς που εδώ και πολλά χρόνια δίνουμε την ψυχή μας εντός και εκτός τάξεων, να υπερασπιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, τη δουλειά και την αξιοπρέπεια μας. Με το πάθος, την αυτοθυσία και το μεράκι αυτών των αγωνιστών εκπαιδευτικών κρατήθηκε ως τα τώρα όρθια η εκπαίδευση.

 

Στον μονόδρομο της καραντίνας  και των κλειστών σχολείων θα απαιτήσουμε με την δική μας δράση μια διαφορετική πολιτική αντιμετώπιση στήριξης των δημόσιων δομών  απέναντι στην πανδημία.Απαιτούμε τώρα όλατα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και αν δεν παρθούνθα  προχωρήσουμε σε δράσεις (παραστάσεις διαμαρτυρίας, πανό στα σχολεία, εκδηλώσεις, παρεμβάσεις σε ΜΜΕ κ.α.) για την ενημέρωση της κοινωνίας και την συσπείρωση της στον αγώνα αυτό.

 

ΤΩΡΑ να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση:

 

·      Μαζικούς μόνιμους διορισμούς για τις αυξημένες ανάγκες των σχολείων και για να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες κενά από μόνιμο προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με το Πτυχία και όλη την προϋπηρεσία. Κατάργηση του ν.4589.

·      Μείωση του αριθμού των μαθητών ΤΩΡΑ, να μοιραστούν τα τμήματα στη μέση και μέχρι  το ανώτερο 12-15 μαθητές ανάλογα με τα τ.μ. των αιθουσών ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις, με αξιοποίηση όλων των τρόπων για την πραγματοποίηση ενός τέτοιου σχεδιασμού (πχ εύρεση διαθέσιμων νέων αιθουσών, εκ περιτροπής λειτουργία, μείωση της ύλης και καθημερινό μειωμένο ωράριο ώστε να προσέρχονται όλα τα παιδιά καθημερινά αλλά σε διαφορετικές ώρες κ.λπ.).

·      Επιπλέον μέτρα για το αερισμό των αιθουσών. Λιγότερος χρόνος παραμονής στις τάξεις. Αύξηση του χρόνου διαλείμματος.

·      Αναδιάταξη- Μείωση της ύλης για τη νέα χρονιά

·      Εξασφάλιση όλων των αναγκαίων αδειών για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και των εκπαιδευτικών που δικαιούνται άδειες ειδικού σκοπού, χωρίς «αστερίσκους». Ίσα δικαιώματα για μόνιμους και αναπληρωτές. Μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλύψουν τις νέες ανάγκες που θα δημιουργηθούν.

·      Μόνιμες προσλήψεις καθαριστών(στριών) ώστε να καλύπτονται σε όλη την διάρκεια λειτουργίας τους τα σχολεία.

·      Δωρεάν διάθεση του αναγκαίου υλικού προστασίας στα σχολεία (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, υλικά καθαριότητας) με έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές.

·      Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ μαθητών και εκπαιδευτικών.

·      Επιπλέον δρομολόγια για όλους τους μαθητές που μεταφέρονται με ΜΜΜ.

·      Δημιουργία όλων των απαραίτητων δομών ενισχυτικής διδασκαλίας (παράλληλη, κατ΄ οίκον, πρόσθετη) για τους μαθητές που δε μπορούν λόγω πανδημίας να παρακολουθήσουν τη δια ζώσης διαδικασία και παραμένουν περιορισμένοι στο σπίτι.

 

Ταυτόχρονα:

·

      Άμεση εκπόνηση κεντρικού πανελλαδικού σχεδίου για νέα σχολικά κτίρια που να καλύπτουν τις ανάγκες για σχολική στέγη. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν αίθουσες για σπάσιμο τμημάτων, να γίνεται εναλλαγή ωραρίου.

 

·      Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

 

·      Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας ΤΩΡΑ για να σωθεί ο λαός! Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας. Τοποθέτηση του αναγκαίου νοσηλευτικού προσωπικού, παιδίατροι συνδεδεμένοι με τα σχολεία. Δωρεάν και άμεση πρόσβαση όλων των μαθητών σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας (Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία κ.τ.λ.), ώστε να εξασφαλίζονται όλα τα απαραίτητα ιατρικά πιστοποιητικά.

Καλούμε του Συλλόγους εκπαιδευτικών και τις ΕΛΜΕ, τις ομοσπονδίες ΔΟΕ/ΟΛΜΕ, το γονεϊκό κίνημα και τους φορείς του, συλλόγους, ενώσεις, Ανωτάτη Ομοσπονδία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συντονίσουμε τη δράση μας για να σταματήσουμε το έγκλημα που συντελείται εναντίων των παιδιών μας και ειδικά των πιο πληττόμενων τμημάτων της κοινωνίας.

στάλθηκε με email

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου