Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ Αυτές Οι Μέρες Είναι Του Αλέξη – Αγώνας Για ΖΩH Ο Λαός Να Αντέξει

 Η σφαίρα αυτή δεν έπεσε τυχαία.

Η πολιτική που δολοφόνησε τον Αλέξη πριν 12 χρόνια, συνεχίζει να δολοφονεί, συνεχίζει να καταστέλλει και να ξυλοκοπεί, συνεχίζει να επιβάλλει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις σε υγεία, παιδεία, εργασία βάζοντας πάντα τα κέρδη τους πάνω από τις ανάγκες μας. Οι λόγοι που έβγαλαν τη νεολαία στους δρόμους είναι ακόμη εδώ και δεν μας αφήνουν να αναπνεύσουμε!

Η εκπαίδευση σε καραντίνα. Τα σχολεία και οι σχολές είναι κλειστά, τα καφενεία των χωριών έχουν μετατραπεί σε σχολικές αίθουσες. Γιατί την εποχή της πανδημίας και της κρίσης που αυτή γεννά δεν έχουν όλοι λεφτά για να πληρώνουν ίντερνετ και να έχουν προσωπικό υπολογιστή.

Η δουλειά μας σε αναστολή. Η κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς να χάνει χρόνο επαινεί την αυθαιρεσία τους νομοθετώντας το 10ωρο δουλειάς και ποινικοποιώντας την απεργία για να μην μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. Έτσι, δίνει πάτημα στην εργοδοσία για απολύσεις, κομμένους μισθούς, απλήρωτες υπερωρίες και μαύρα λεφτά.

Η δημόσια υγεία στο απόσπασμα. Τα νοσοκομεία γεμάτα κενά σε προσωπικό και εξοπλισμό, οι υγειονομικοί να δουλεύουν σε συνθήκες εξόντωσης και οι κλίνες ΜΕΘ να μην επαρκούν. Τη στιγμή που η κοινωνία μετράει 100 νεκρούς τη μέρα, η κυβέρνηση μοιράζει κρατικό χρήμα στις ιδιωτικές κλινικές.

Οι δρόμοι και τα πάρκα απαγορευμένα. Ο πολιτισμός στα σκουπίδια. Η εικόνα αυτή έρχεται από το μέλλον που χτίζει η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία για την οποία φταίμε πάλι εμείς!

Πιάνοντας το νήμα από τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του προηγούμενου διαστήματος, να δώσουμε στον Δεκέμβρη το νόημα της μάχης για μόρφωση, δουλειά, ειρήνη και ελευθερίες!

Στις 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ βγαίνουμε στο δρόμο!

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε με τήρηση όλων των μέτρων ατομικής προστασίας τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Δεκέμβρη στις 12:00 στην πλατεία Δημαρχείου.

Οι κινητοποιήσεις δεν χρειάζονται άδεια από την κυβέρνηση. Το λαϊκό κίνημα ξέρει να προφυλάσσεται από τον κορονοϊό, από τον αυταρχισμό, την καταστολή, τη συκοφάντηση. Το απέδειξε στις συγκεντρώσεις και τις κινητοποιήσεις του αυτό το διάστημα

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου