Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Eυχές Από Την ΑΡιστερή Κίνηση Ιλίου (ΑΡ.Κ.Ι)

Με πρόσχημα τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και μέσα στην εφιαλτική πανδημία, οι πλούσιοι αυτού του κόσμου θυμούνται κάθε χρόνο, ότι υπάρχουν και φτωχοί. Και αποφασίζουν να γίνουν για μία μέρα φιλάνθρωποι.
Παρ’ όλα αυτά οι πλούσιοι, μέσα στην πανδημία συνεχίζουν να γίνονται ακόμα πιο πλούσιοι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Ο κόσμος γίνεται ολοένα πιο άδικος, αφόρητος για τους φτωχούς βιοπαλαιστές.
Κάποιοι, διαμαρτύρονται και ρωτάνε, «είναι κακή η φιλανθρωπία;».

Η απάντησή μας είναι: ΝΑΙ, γιατί είναι η κοροϊδία αυτών που μας ληστεύουν καθημερινά για να μας «χαρίσουν» στο τέλος ψίχουλα από αυτά που μας ανήκουν, είναι ντροπιαστική .
Απέναντι στην φιλανθρωπία τους βρίσκεται η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας.

Η πραγματική ανθρώπινη σχέση με αξιοπρέπεια, που είναι οριζόντια μεταξύ ανθρώπων που υποφέρουν και παλεύουν για ένα διαφορετικό κόσμο. 

Η Αλληλεγγύη στηρίζεται και στηρίζει τον αδύναμο, που κινητοποιείται για ένα διαφορετικό αύριο.

Προτάσσει τον αγώνα που πρέπει να κάνει ο καθένας μας χωρίς την ανάγκη για ψεύτικους ευεργέτες.Αυτή η ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ είναι επικίνδυνη για τους πλούσιους γιατί γεννάει συλλογικότητες, όπως το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου και η Αριστερή Κίνηση Ιλίου (ΑΡ.Κ.Ι.) που αγωνίζονται ενάντια στην φτώχεια και την καταπίεση.Πάει χέρι-χέρι με τον αγώνα για εργασία και δημοκρατικά δικαιώματα, τον αγώνα για ΖΩΗ. Δημιουργεί εστίες αγώνα, ελευθερίας και αξιοπρέπειας.Η Αλληλεγγύη είναι μέρος αυτo-οργάνωσης των φτωχών για να παλέψουμε για εμάς και τα παιδιά μας, ενάντια στο σύστημα των πλούσιων φιλ-ανθρώπων.Eίμαστε άνθρωποι και όχι φιλ-άνθρωποι.Σεβόμαστε τον άλλο και μαθαίνουμε από αυτόν

Σάς ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!
Για την ΑΡιστερή Κίνηση Ιλίου
Δημήτρης Γεωργίου
Δημοτικός Σύμβουλος Ιλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου