Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Συγκέντρωση 30.10 Για Τα Δικαιώματα Στη Δουλειά Και Την Υγεία

Συγκέντρωση αύριο Παρασκευή 30 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στην πλ. Δημαρχείου διοργανώνουν Σωματεία και φορείς του Περιστερίου με σύνθημα «Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας στη δουλειά, στην υγεία, συνολικά στη ζωή».

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν: 

«Βγαίνουμε μπροστά στον αγώνα για να διεκδικήσουμε τις ανάγκες μας!

Αποφασίζουμε και αναλαμβάνουμε τη δικιά μας συλλογική ευθύνη απέναντι στις οικογένειές μας και στα παιδιά μας. Αποφασίζουμε να ενώσουμε τις φωνές μας, με τη φωνή διεκδίκησης των υγειονομικών, με το δίκαιο αγώνα μαθητών και εκπαιδευτικών που διεκδικούν τα αυτονόητα μέτρα προστασίας μέσα στα σχολεία, με τη φωνή χιλιάδων εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων που ζούμε στην αβεβαιότητα για την υγεία μας, που μας «πέταξαν» στην ανεργία.

Υψώνουμε τη φωνή μας σήμερα, που βρισκόμαστε εν μέσω του δεύτερου κύματος έξαρσης της πανδημίας και με την περιοχή που ζούμε, που εργαζόμαστε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, να βρίσκεται σε αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση, στην πορτοκαλί ζώνη. Η πανδημία έφερε στην επιφάνεια τα ήδη πολύ σοβαρά και συσσωρευμένα προβλήματα που διαχρονικά αντιμετωπίζουμε στο Περιστέρι των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στις κατασκευές, στο Εμπόριο, στην εστίαση, στα εργοστάσια της περιοχής, αλλά και ευρύτερα. Τα προηγούμενα χρόνια που παλεύαμε και διεκδικούσαμε να μην κλείσουν τα ΙΚΑ, να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Περιστερίου, να μην κλείσει το Λοιμωδών, να στηριχτεί το Αττικό, όλες οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές τα αντιμετώπιζαν ως κόστος.

Αν ψάχνουν για ενόχους ... Ας κοιταχτούν στον καθρέφτη τους

Έχουν ευθύνη όσοι προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τον λαό και τη νεολαία για την εξάπλωση της πανδημίας, καλό είναι να κοιταχτούν στον καθρέφτη τους αν θέλουν να δουν τον πραγματικό ΕΝΟΧΟ διότι οι εργαζόμενοι με αυτοθυσία στη δουλειά τους, κέρδισαν χρόνο και η κυβέρνηση τον μετέτρεψε σε μπίζνα για τα μεγάλα συμφέροντα στον τουρισμό αντί να προετοιμάσει τις υποδομές για τη συνολική αντιμετώπιση της κατάστασης.

Τώρα, με δική τους ευθύνη οι χώροι δουλειάς, τα σχολεία και τα ΜΜΜ έχουν γίνει κυριολεκτικά χώροι διασποράς και υπερμετάδοσης του ιού.

Έχουν ευθύνη που εν μέσω πανδημίας βάλανε τους μαθητές να κάνουν μάθημα μέσα σε αίθουσες-κλουβιά, στοιβαγμένοι σε τμήματα των 25 και 27 μαθητών. Αυτοί που ακόμα και τώρα δεν έχουν εξασφαλίσει επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία, με μία καθαρίστρια για 2-3 σχολικά συγκροτήματα.

Έχουν ευθύνη που άφησαν  τον  κόσμο  να  στοιβάζεται  στα  ΜΜΜ,  αντί  να πάρουν όλα  τα  μέτρα ώστε  άμεσα  να πυκνώσουν τα δρομολόγια στα μετρό που εξυπηρετούν ολόκληρη τη Δυτική Αθήνα και τις γραμμές λεωφορείων που συνδέουν τις απομακρυσμένες περιοχές από τους σταθμούς, ώστε να υπάρχει αποσυμφόρηση.

Έχουν ευθύνη που σε συνθήκες πανδημίας αφήνουν υποστελεχωμένο το Κέντρο Υγείας, με ειδικότητες χωρίς ιατρικό προσωπικό και με άλλες ειδικότητες με επικουρικό προσωπικό που όταν λήξει η σύμβασή τους θα απολυθούν. Έκλεισαν τα παραρτήματα του ΙΚΑ και όσα έμειναν υπολειτουργούν στις γειτονιές μας που ζούμε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες. Που πριμοδοτούν την ιδιωτική Υγεία ακόμα και μετά τα γεγονότα διασποράς στον "Ταξιάρχη".

Έχουν ευθύνη διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις που ρήμαξαν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Σήμερα, το Κέντρο Υγείας Περιστερίου αναλογεί για πάνω από 300.000 πληθυσμού!!!». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ).
 
Πηγή : 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου