Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Επίθεση Και Ξυλοδαρμός Νεαρής Κοπέλας Από Ακροδεξιό Της Λέσβου

 
Άγριο ξυλοδαρμό υπέστη νεαρή κοπέλα το βράδυ της Παρασκευής στη Λέσβο, από γνωστό ακροδεξιό της Μυτιλήνης. Ο δράστης της επίθεσης, φεύγοντας από το κατάστημά του γύρω στις 8 το βράδυ, πήγε στα μεταλλικά πάνελ που βρίσκονται στο εργοτάξιο της ΔΕΥΑΛ στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών και με σπρέι έγραψε συνθήματα και έβαψε σταυρούς πάνω στο σύνθημα «Τσακίστε του Ναζί».

Όταν κατάλαβε ότι η νεαρή γυναίκα κατέγραψε με το κινητό της την ενέργειά του, άρχισε να τη βρίζει ενώ της επιτέθηκε τραβώντας την από τα μαλλιά και κλοτσώντας την. Περαστικοί και αυτόπτες μάρτυρες, με τη βοήθεια αστυνομικών τον απομάκρυναν. Ο άνδρας, που φέρεται να είναι μέλος της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Η νεαρή γυναίκα, που υπέβαλε μήνυση, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εξετάστηκε ιατροδικαστικά, ενώ παρέμεινε εκεί μέχρι τα ξημερώματα όπου της παρασχέθηκε η αναγκαία φροντίδα.

Επίσης, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης ο δράστης, που επίσης μεταφέρθηκε για λίγο στο νοσοκομείο λόγω κρίσης διαβήτη, αφέθηκε ελεύθερος.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο δράστης της επίθεσης είναι εκλεγμένος στο δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης με την παράταξη «Ελεύθεροι Πολίτες», μέλη της οποίας έχουν προκαλέσει με τη διχαστική και βίαιη πρακτική τους, όπως επίθεση με κλοτσιές εναντίον σκυλιού από υποψήφιο της παράταξης, αλλά και η εξύβριση γυναίκας από άλλο εκλεγμένο μέλος της. Επίσης, άλλο στέλεχός της δήλωνε μέλος της Χρυσής Αυγής.

ΣΥΡΙΖΑ: «Εξακολουθεί να είναι μέλος της Ν.Δ.;»

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Τοπική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία τονίζονται τα εξής:

«Μετά την ανακοίνωση των ποινών για τα διευθυντικά στελέχη της Χρυσής Αυγής αποδεικνύεται με το χτεσινό περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού νεαρής γυναίκας από γνωστό επαγγελματία της πόλης της Μυτιλήνης, εκλεγμένο μέλος της κοινότητας Μυτιλήνης με τους Ελεύθερους Πολίτες και μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ότι με τον φασισμό και την ακροδεξιά δεν έχουμε τελειώσει!

Το γνωστό μέλος της ΝΔ, που έχει παραπεμφθεί σε βαθμό κακουργήματος για το πογκρόμ εναντίον προσφύγων στη πλατεία Σαπφούς τον Απρίλιο του 2018, συνεχίζει τη δράση του ανενόχλητος, καθώς έπειτα από 2,5 χρόνια η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει και δεν έχει απονεμηθεί δικαιοσύνη.

Να σημειώσουμε πως δικηγόρος υπεράσπισης του ακροδεξιού δράστη για τον ξυλοδαρμό της ανυπεράσπιστης γυναίκας είναι ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Τσακύρης. 

Η δημοκρατία μας απέδειξε με την δίκη της ΧΑ ότι πρέπει να είναι αμείλικτη απέναντι στον φασισμό. Τα πολιτικά κόμματα που επικαλούνται τη δημοκρατία και τον αντιφασισμό να μην ανέχονται στάσεις και συμπεριφορές που εκφράζουν  μίσος, ρατσισμό, φασιστικές και ναζιστικές αντιλήψεις.

Ρωτάμε την ΝΟΔΕ Λέσβου αν ο δράστης του χτεσινού ξυλοδαρμού και υπόδικος για κακουργήματα για αντίστοιχες περιπτώσεις ήταν και συνεχίζει να παραμένει μέλος της Νέας Δημοκρατίας;»

Στη δική του ανακοίνωση, το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία τονίζει μεταξύ άλλων:

«Με τον χθεσινό ξυλοδαρμό της νεαρής γυναίκας από τη Μυτιλήνη αποδεικνύεται από ένα ακόμα περιστατικό ότι μπορεί η Χρυσή Αυγή να καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση, όμως με τα φαινόμενα χρυσαυγιτισμού δεν έχουμε τελειώσει ακόμα.

»Καλούμε τη ΝΔ να απαντήσει αν ο συγκεκριμένος δράστης ήταν και παραμένει μέλος της και αν καταδικάζει παρόμοιες ρατσιστικές και αυταρχικές πρακτικές ή συνεχίζει να τους δίνει κάλυψη».

Πηγή : Εφημερίδα Των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου