Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Για τον Ζακ/Jackie

 

Κάλεσμα παρουσίας στη δίκη για την αποτρόπαιη δολοφονία του/της Zak/Zakie απευθύνoυν δεκάδες συλλογικότητες, ανάμεσά τους το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων. Η δίκη έχει οριστεί για την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, Δέγλερη 4 (κάθετος στην Λ. Αλεξάνδρας). Ραντεβού 9 π.μ.

Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ξεκινά η δίκη της αποτρόπαιης δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου/Jackie Oh. Δύο χρόνια και ένα μήνα μετά τη δολοφονία του/ης, και έπειτα από πολλές καθυστερήσεις, προσπάθειες συγκάλυψης της αλήθειας του εγκλήματος, αλλά και διαπόμπευσης του ονόματός του/ης, θα καθίσουν στο εδώλιο των κατηγορουμένων οι ακροδεξιοί ιδιοκτήτες του κοσμηματοπωλείου και του μεσιτικού γραφείου και οι τέσσερις αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος της Ομόνοιας που τον/την ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου.

Ο Ζακ ήταν ένα νέο παιδί, ακτιβιστής και αγωνιστής του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος, drag queen, genderqueer που αγωνίζονταν για την εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων, της βίας, της καταπίεσης, του ρατσισμού και του φασισμού. Είχε ενεργή δράση σε οργανώσεις που μάχονται για τα δικαιώματα των LGBTQ και των οροθετικών ανθρώπων. Ήταν ένας άνθρωπος που μάχονταν και στήριζε, όχι μόνο τη δική του ταυτότητα, αλλά όλες τις ταυτότητες. Η δολοφονία του δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά συμπεριλαμβάνεται στον κύκλο βίας και στο φαινόμενο του κοινωνικού κανιβαλισμού και της αστυνομικής καταστολής που ολοένα παίρνει και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Η πρόθεση των φορέων της εξουσίας ήταν να ξεχαστεί αυτή η υπόθεση. Δεν τα κατάφεραν όμως, γιατί απέναντί τους σταθήκαμε όλοι και όλες εμείς που κατεβήκαμε από την πρώτη στιγμή στο δρόμο και δώσαμε τη μάχη μας ενάντια σε αυτούς που τον σκότωσαν, αλλά και σε ολόκληρο το αστικό κράτος που γεννά και θρέφει συστηματικά τη βία σε ό,τι διαφέρει από τα πρότυπα της κυριαρχίας. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Θα είμαστε και αυτήν την Τετάρτη στο δρόμο, για να φωνάξουμε δυνατά πως εκτός από τους Ναζί δολοφόνους του Φύσσα και του Λουκμάν, αλλά και του γυναικοκτόνου- βιαστή της Σούζαν Ίτον, απαιτούμε να δούμε και τους δολοφόνους του Ζακ στη φυλακή!

Θα είμαστε εκεί για να σταθούμε απέναντι σε αυτό το σύστημα που γεννά συστηματικά τη βία σε ό,τι διαφέρει από τα πατριαρχικά πρότυπα.

Θα είμαστε εκεί για να σταθούμε απέναντι στο ανέλπιδο μέλλον που μας πλασάρουν καθημερινά στα δελτία των οκτώ.

Θα είμαστε εκεί για να προτάξουμε τους κόσμους της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας, του συλλογικού και του συντροφικού απέναντι στην “κανονικότητά” τους που βρωμάει θάνατο.

Θα είμαστε εκεί για να μοιραστούμε τον αγώνα για μια κοινωνία πιο ανθρώπινη.

Δίκτυο Αλληλεγγύης Κοινωνικών Ιατρείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου