Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Βίαιη Εκκένωση Της Προσφυγικής Δομής Του ΠΙΚΠΑ

▸Αιφνιδιαστικά, μες στα άγρια χαράματα, πάνοπλοι αστυνομικοί εκκένωσαν σήμερα τα χαράματα δομή φιλοξενίας προσφύγων ΠΙΚΠΑ στη Λέσβο, φορτώνοντας σε φορτηγά τους 74 ευάλωτους ενοίκους και «αδειάζοντάς» τους στις λάσπες και την αθλιότητα του Καρά Τεπέ ενώ ελάχιστος χρόνος δόθηκε στους ξεριζωμένους ώστε να προετοιμαστούν για το φευγιό τους. 

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, η Διεθνής Αμνηστία, η ΚΕΕΡΦΑ και πολλοί φορείς καταγγέλλουν αυτή τη ρατσιστική ενέργεια της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι το ΠΙΚΠΑ ήταν ο μοναδικός χώρος αξιοπρεπούς διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών στο νησί. Εθελοντές από τη δομή πήγαν μπροστά στην παλιά δομή του Καρά Τεπέ να βοηθήσουν τους πρόσφυγες και βρέθηκαν περικυκλωμένοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμες που τους προπηλάκησε και τους απαγόρευσαν να τραβήξουν βίντεο. 

Eίκοσι επτά ανθρωπιστικές οργανώσεις να ζητούν τον σεβασμό και την προστασία των φιλοξενούμενων αιτούντων άσυλο και τη διατήρηση της παλιάς δομής του Καρά Τεπέ. Η διεθνής καμπάνια για τη σωτηρία της δομής του ΠΙΚΠΑ γίνεται με το hashtag #savepikpa.

Πηγή : Πριν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου