Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Να Καταδικασθούν Οι Φασίστες – Δολοφόνοι Της Χρυσής Αυγής || Συγκέντρωση 7/10 Στο Εφετείο

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ


5.5 χρόνια από το ξεκίνημα της δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής φτάνουμε επιτέλους στην ολοκλήρωσή της. Στις 7 Οκτώβρη θα ανακοινωθεί η απόφαση.

Φτάνοντας στο τέλος αυτής της δίκης, το πολιτικό σύστημα εξουσίας και οι διάφοροι παρατρεχάμενοί του, αφού έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τραβήξει σε μάκρος η δίκη με κρυφό πόθο να «πέσει» το αντιφασιστικό κίνημα, να «ξεχαστούν» οι δολοφονίες, συνεχίζουν και κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να είναι όσο το δυνατόν ευνοϊκότερη η απόφαση του δικαστηρίου

.

Όμως, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ! Όλα αυτά τα χρόνια, έχουν καταγραφεί εκατοντάδες -αν όχι χιλιάδες- επιθέσεις και εγκλήματα της ΧΑ νυν και πρώην μελών της. Ξυλοδαρμοί δημοσιογράφων, πυρπολήσεις σε δομές και ξενοδοχεία όπου μένουν πρόσφυγες και μετανάστες, συγκεντρώσεις δήθεν αγανακτισμένων πολιτών – (τελευταία μάλιστα προβάλλοντας σκοταδιστικές αντιλήψεις για τον covid)… και πολλά άλλα.

Το αντιφασιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι, λαός και νεολαία, το κοινό περί δικαίου αίσθημα, όπως διαμορφώθηκε και στη πολύχρονη δικαστική διαδικασία, όπου αποδείχθηκε πλήρως το δολοφονικό έργο της Χ.Α. με την καθοδήγηση της ηγεσίας της, δεν θα δεχτεί παρά μόνο την παραδειγματική καταδίκη όλων των στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης.

Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων έδειξε ότι η αναμέτρηση με το φασισμό, την δολοφονική του “ιδεολογία” και πρακτική γίνεται στο δρόμο των αγώνων που υπερασπίζονται τις ανάγκες και τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Δεν γίνεται ούτε με συμβολικές δράσεις, ούτε με σπόνσορες και χορηγούς, ούτε με προστάτες κόμματα και μηχανισμούς του κράτους. Η ευθύνη για να σταματήσει η εξάπλωση των φασιστών ιδεών είναι συλλογική υπόθεση.

Ξέρουμε καλά ότι για να μη θρηνήσουμε ξανά απώλειες από το φασισμό, χρειάζεται να ακολουθήσουμε τα αποτυπώματα της ασυμβίβαστης πάλης που χάραξαν σε δρόμους, τοίχους, πλατείες και σοκάκια της πόλης οι αγωνιστές της ΕΠΟΝ και του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, όταν αναμετρήθηκαν στα ίσα με το θηρίο, για να διεκδικήσουν μία ελεύθερη ζωή.

Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Η θέση των φασιστών δολοφόνων είναι μόνο στη φυλακή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου