Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Τραμπουκισμοί Οργάνων Του Μελισσανίδη Σε Βάρος Του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας

Τη διάλυση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας επιδίωξε ο μεγαλοεπιχειρηματίας και μεγαλοπαράγοντας της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, με όργανα χούλιγκανς που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν πέντε παρευρισκόμενους.


Στη συνεδρίαση θα συζητούνταν το ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ, και το Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με εισήγηση του δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου, θα απέρριπτε τη μελέτη ανάπλασης του άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας που εκπόνισε η Διεύθυνση Δασών, υπερασπιζόμενο τον δασικό του χαρακτήρα και προστατεύοντάς το από ιδιωτικά συμφέροντα.

Η επίθεση έγινε από περίπου 50 χούλιγκανς, που προπηλάκισαν και χτύπησαν δημότες και δημοτικούς συμβούλους, με συνέπεια να χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Παράλληλα, εκτόξευσαν ύβρεις και ευθείες απειλές κατά του δημάρχου.

Το αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθούν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, πέντε άτομα: ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Πάνος, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι και ένας δημότης, σύμβουλος του δημάρχου.

Την επίθεση προετοίμασαν με εμπρηστικά δημοσιεύματα οπαδικά φύλλα και ιστοσελίδες της ΑΕΚ, που επιδιώκουν να στρέψουν τους οπαδούς της ΑΕΚ κατά της δημοτικής αρχής, εξυπηρετώντας τα επιχειρηματικά συμφέροντα του Μελισσανίδη.

Είναι προφανές πως η υπόθεση της επιχείρησης καταπάτησης του άλσους από τον Μελισσανίδη -με πρόσχημα τη δημιουργία γηπέδου της ΑΕΚ- δεν είναι ζήτημα αποκλειστικά και μόνο της δημοτικής αρχής ή της τοπικής κοινωνίας. Οι πρακτικές που ακολουθούνται από τα όργανα του επιχειρηματία θυμίζουν έντονα πρακτικές Ταγμάτων Εφόδου και ως τέτοιες θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Πηγή : Εκδοχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου