Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου : ΑΣΠΡΕΣ ΝΥΧΤΕΣ – ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ

 Πάνω στα αποκαΐδια της κατάργησης των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που στηρίζει και υπηρετεί , η δημοτική αρχή Περιστερίου στήνει γιορτή τοπικής «ανάπτυξης» και φτηνιάρικης ψυχαγωγίας για τα δεκάδες θύματα του ανελέητου και για την πόλη μας κοινωνικού πολέμου, σε βάρος των εμποροϋπαλλήλων της πόλης μας.

Το Σάββατο 13/12 θέλουν τα εμπορικά ανοιχτά μέχρι αργά τη νύχτα, ενώ την επομένη Κυριακή 14/12 πάλι ανοιχτά ! Λευκή νύχτα και αμέσως μετά μαύρη μέρα για τους εμποροϋπαλλήλους, που θα κάνουν σαββατοκυριακάτικη ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΑΠΛΗΡΩΤΗ βάρδια 32 ωρών με μικρά διαλλείμματα !

Η δημοτική αρχή της γκλαμουριάς , της αυτοπροβολής και της ανέξοδης διαφήμισης για τους φίλους και τους ημετέρους, με πανηγύρια τύπου «Λευκής Νύχτας», προσπαθεί να κρύψει για άλλη μια φορά τη μεγάλη φτώχεια και εξαθλίωση της πλειοψηφίας του Περιστεριώτικου λαού πάνω στη σκληρή εκμετάλλευση των εκατοντάδων απλήρωτων και ανασφάλιστων εργαζομένων, που υποφέρουν πίσω από τους πάγκους και τις λουσάτες βιτρίνες της τεχνητής και ψεύτικης αισιοδοξίας.

Την ίδια στιγμή που ο δήμαρχος Περιστεριού με την υπόδειξη των έμπορων της περιοχής, στέλνει την Αστυνομία να απαγορεύσει το κίνημα χωρίς μεσάζοντες στο Περιστέρι, καλεί τη φτωχή – λαϊκή οικογένεια της πόλης να συμμετέχει και να συνδράμει από το υστέρημά σε μια χαζοχαρούμενη φιέστα κατανάλωσης.

Η απόπειρα της δημοτικής αρχής και της ηγεσίας του εμπορικού συλλόγου Περιστερίου να λειτουργήσουν τα καταστήματα πέρα από το προβλεπόμενο με το νόμο ωράριο, είναι καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων , σκαλοπάτι στις εδώ και καιρό μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και εργοδοτών για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, ξεκάθαρη προώθηση της εργασιακής βαρβαρότητας και του κοινωνικού κανιβαλισμού.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου με τις ενέργειες και τη στάση της, έδειξε το δρόμο που θα έπρεπε να ακολουθούσουν οι έμποροι και οι καταστηματάρχες της περιοχής, όταν κατήγγειλε και πρωτοστάτησε ενάντια στα σχέδια της πολυεθνικής Μπλάκ Ροκ να δημιουργήσει υπερκαταναλωτικό κέντρο (μόλ) στις παρυφές της πόλης. Καλέσαμε τότε την ηγεσία του τοπικού εμπορικού συλλόγου σε κινητοποιήσεις και δράσεις, από τις οποίες αυτοί απείχαν επαναπαυόμενοι στις υποσχέσεις της δημοτικής αρχής για πρωτοβουλίες που ούτε ήθελε και ούτε επιδίωξε ποτέ να κάνει.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου :

- Δηλώνει πως οι μαύρες ημέρες και οι λευκές νύχτες της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στο όνομα της κρίσης, είναι μέρος του σχεδίου των εργοδοτών, της κυβέρνησης και της τρόικας για την ισοπέδωση κάθε εργατικού και κοινωνικού δικαιώματος.

- Καλεί τις Περιστεριώτισσες και τους Περιστεριώτες να απέχουν μαζικά από τέτοιες καταναλωτικές φιέστες υπερεξόντωσης των εργαζόμενων εμποροϋπαλλήλων.

Να επιλέξουν το δρόμο της συλλογικής δράσης, της αλληλοβοήθειας και της αλληλεγγύης γιατί είναι μόνος δρόμος για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και προϋπόθεση για μια κοινωνία χωρίς μνημόνια τρόικα και βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου