Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ρεπορτάζ Από Την Εκδήλωση Του ΣΕΚ Στο Περιστέρι

Φωτό : 
To Περιστέρι Της Ανατροπής
Το Περιστέρι Της Ανατροπής βρέθηκε στην εκδήλωση - συζήτηση του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (ΣΕΚ) "Δεκέμβρης 1944 : Μπορούσε να νικήσει ;" στο στέκι της Αριστερής Κίνησης 18/12. Στην πλούσια συζήτηση συμμετείχαν 40-50 άτομα και ήταν γόνιμες οι τοποθετήσεις και οι ερωτήσεις των παρευρισκομένων. 



Εισήγηση έκανε το στέλεχος του ΣΕΚ, Πάνος Γκαργκάνας όπου τόνισε : "O Δεκέμβρης του 1944 ήταν η μεγάλη μάχη της εργατικής τάξης της Αθήνας απέναντι στους Άγγλους και τους ντόπιους φασίστες. Ο Δεκέμβρης ήταν εφικτό να νικήσει αν δεν είχαμε τις ταλαντεύσεις της ηγεσίας του ΚΚΕ που δεν είχε στρατηγικό σκοπό την εξουσία αλλά την διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση. Η εργατική τάξη έδωσε μια μεγάλη μάχη χωρίς την υποστήριξη των μονάδων του ΕΛΑΣ που έμειναν μακριά από την Αθήνα. Αν υπήρχε μια επαναστατική οργάνωση (έστω και μικρή) τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Αν επικρατούσε η εργατική τάξη δεν θα εγκαθιδρούσε μια κοινωνία του κρατικού καπιταλισμού αλλά μια σοσιαλιστική χώρα που δεν ξέρουμε τις επιπτώσεις που θα είχε σε ευρωπαικό επίπεδο. Χαιρόμαστε που η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ έχει κάνει την αυτοκριτική του για την πολιτική του την περίοδο εκείνη όπως και για την αποκατάσταση του Άρη Βελουχιώτη και Νίκο Πλουμπίδη ενώ περιμένουμε και την αποκατάσταση του επαναστάτη Π. Πουλιόπουλου (α' γραμματέα του ΚΚΕ) που είχε γράψει το βιβλίο "Δημοκρατική ή Σοσιαλιστική Επανάσταση στην Ελλάδα" που κάνει κριτική στην 6η ολομέλεια του ΚΚΕ, που θεωρούσε ο Π. Πουλιόπουλος ότι οι συνθήκες της  ελληνικής κοινωνίας είναι ώριμες για τον σοσιαλισμό και όχι τον αστικόδημοκρατικό μετασχηματισμό. 

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου