Το Περιστέρι Της Ανατροπής

Στόχος της ιστοσελίδας είναι να παρουσιάσει τα τοπικά (και όχι μόνο...) προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, την νεολαία στις Δυτικές συνοικίες και τις αντιστάσεις τους...Για επικοινωνία : thanasis.ane@gmail.com

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Πρόγραμμα Για Τους Άπορους Της Δυτικής Αθήνας

Σύσκεψη για την προώθηση και την οργάνωση της διαβούλευσης για τη συγκρότηση «Κοινωνικής Σύμπραξης» σχεδιασμού και υλοποίησης των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αθήνας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Σπύρου Τζόκα, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων της Δυτικής Αθήνας. 


Η συγκεκριμένη σύμπραξη εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής», που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τους δήμους και κοινωνικούς φορείς της περιοχής.

Το ΤΕΒΑ, με βάση τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 223/2014/11-4-2014 στοχεύει να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή στα Κράτη-Μέλη της Ευρώπης, συμβάλλοντας στη μείωση της φτώχειας, και εν τέλει στην εξάλειψη των χειρότερων μορφών φτώχειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ΤΕΒΑ συμπληρώνει τις εθνικές πολιτικές αντιμετώπισης της φτώχειας και της κοινωνικής συνοχής με χρηματοδότηση 330,0 εκ. ευρώ για την περίοδο 2015-2020.

Οι Εθνικοί Στόχοι για την αντιμετώπιση της φτώχειας και την εδραίωση της κοινωνικής συνοχής, συμπεριλαμβανομένων των δράσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και στο πλαίσιο του ΕΠΜ, διαρθρώνονται σε τρεις συνιστώσες:
• στη μείωση του αριθμού των ατόμων που απειλούνται από τη φτώχεια ή/και τον κοινωνικό αποκλεισμό κατά 450.000 έως το 2020.
• στην αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας, μέσω μείωσης του αριθμού των παιδιών και νέων (0-17) που απειλούνται από τη φτώχεια κατά 100.000 έως το 2020,
• στη δημιουργία ενός «δικτύου κοινωνικής ασφάλειας» κατά του κοινωνικού αποκλεισμού που περιλαμβάνει δυνατότητα πρόσβασης στους πολίτες σε βασικές υπηρεσίες, όπως η Κοινωνική φροντίδα, ή ιατρική περίθαλψη, η στέγαση και η εκπαίδευση.

Η Κοινωνική Σύμπραξη σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας(Νομού) θα αποτελέσει το βασικό κύτταρο του προγράμματος και των δράσεων αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας. Οι Κοινωνικές Συμπράξεις θα συγκροτηθούν αποκλειστικά μέσω περιφερειακών και τοπικών διαβουλεύσεων με συμμετοχή όλων των τοπικών Κοινωνικών Εταίρων.

Πηγή : ekdohi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου